Niels Thomsen (grønlandsk politiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Niels Thomsen (18. august 1981 i Ilulissat)[1] er en grønlandsk politiker (Demokraterne) og forhenværende fodboldspiller. Han er gift og har 2 sønner med hustruen Pilunnguaq. Han blev student i 2004 i Nuuk, hvor han modtog Nunafondens pris for et godt resultat. I 2009 blev han Cand.Scient.Adm. fra Institut for Administration på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet), hvor han modtog Grønlands Arbejdsgiverforenings pris for flid, dygtighed og gode indsats i forbindeldse med studierne. I sine yngre dage han spillede han på det grønlandske fodboldlandshold og var med til at vinde grønlandsmesterskaberne i fodbold flere gange.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

I 2009 blev han valgt til Grønlands lovgivende forsamling Inatsisartut, for det socialliberale parti, Demokraterne. Ved valget opnåede han at få det 7. højeste antal personlige stemmer.[2] Han blev hurtigt partiets politiske ordfører, og markerede sig med en profil på særligt det økonomiske område og på uddannelsesområdet samt ikke mindst på en aktiv afstandstagen til forskelsbehandling og diskrimination; Sidstnævnte bragte ham i opposition til toneangivende politiske grønlandske kredse.

Den 1. december 2011 frasagde Niels Thomsen sig sit mandat i Inatsisartut med virkning fra den 15. december 2011 med henblik på at forfølge en erhvervsmæssig karriere.[3] Siden har han været direktør for selskabet Hallibut Greenland A/S.

Referencer[redigér | redigér wikikode]