Nigerian National Petroleum Corporation

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nigerian National Petroleum Corporation
Virksomhedsinformation
Selskabsform Offentlig
Branche Energi
Grundlagt 1977
Hovedsæde Abuja Nigeria
Produkter Olie
gas
Eksterne henvisninger
www.nnpcgroup.com

Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) er det statslige olieselskab i Nigeria. Gennem selskabet regulerer og deltager den nigerianske stat i landets olieindustri. Ifølge den nigerianske grundlov ejes alle mineraler, olie- og gasressourcer i landet af den nigerianske stat.

Koncernen blev etableret 1. april 1977 gennem en fusion mellem Nigerian National Oil Corporation og Federal Ministry of Mines and Power. I samarbejde med en række multinationale selskaber som Shell, ExxonMobil, Agip, Total og Chevron kontrollerer NNPC udvindingen af olie og gas i landet.

I december 2021 underskrev Nigerias føderale regering og Nigeria National Petroleum Corporation (NNPC) Ltd et aftalememorandum på N621 milliarder til at finansiere opførelsen af kritisk vejinfrastruktur i Nigeria.

NNPC Towers i Abuja er hovedkontoret for NNPC. Det er bygget med fire identiske tårne og ligger i Herbert Macaulay Way i Central Business District. NNPC har også kontorer i Lagos, Kaduna, Port Harcourt og Warri, samt et internationalt kontor i London.