Nordens Institut i Finland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Nordens Institut i Finland (Nifin) var et nordisk kulturinstitut i Helsinki under Nordisk Ministerråd. Instituttets formål var at sprede kendskab om nordiske sprog og kulturer i Finland, samt at formidle viden om finsk sprog og kultur til det øvrige Norden. Endvidere koordinerede Nifin i samarbejde med de øvrige nordiske huse og institutter et kultursamarbejde med Nordens naboer i Baltikum og det nordvestlige Rusland.

Nifin rådede over et nordisk specialbibliotek med ca. 16.000 titler fordelt på både skøn- og faglitteratur samt av-materiale.

Instituttet afholdte kulturelle arrangementer såsom forfatteraftener, udstillinger og forelæsninger om nordiske emner, og havde et bredt samarbejde med andre organisationer og kulturinstitutter. Desuden arrangerede Nifin seminarer og sprogkurser og publicerer materiale om Norden og nordiske sprog, både på nettet og i trykt form. Endvidere administrerede Nifin Valhalla - Nordisk Ministerråds portal for børne- og ungdomskultur.

Instituttet havde en del udadrettet virksomhed, særligt henvendt til skoler og uddannelsesinstitutioner i Finland.

Nifin blev grundlagt i 1997 og lå centralt i Helsinki på Kaisaniemenkatu i Den Nordiske Investeringsbanks bygning. I 2012 fusionerede NIFIN med Kulturkontakt Nord og skiftede navn til Kulturkontakt Nord.

Se også[redigér | redigér wikikode]


Eksterne links[redigér | redigér wikikode]