Oculus Rift

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Oculus Rift[redigér | redigér wikikode]

"Rift" er et sæt elektroniske briller der gør det muligt at indtræde en helt ny verden. Brillerne blev udviklet af firmaet Oculus, der blev stiftet af en ung mand ved navn Palmer Luckey, som lavede sin første prototype i sit eget hjem. Med brillerne er man ikke mere personen, der styrer hovedpersonen i computerspillet, men man er hovedpersonen i computerspillet. Dette ændrer den måde hvorpå computerspil bliver spillet, og bevæger det væk fra at se på en skærm, til at være inde i en computergeneret verden. Dette skaber en "immersive" oplevelse, der gør det muligt at føle sig helt inde i spillet og være en del af den verden, som man før i tiden kun så fjernt på.[1] Lige nu er der følgende versioner af Riften:

  • Developer kit

Developer kit, fra nu af kaldt DK, var den første version af Riften som blev udgivet. Den blev produceret efter, at firmaet bag brillen, Oculus, havde indsamlet over 2,4 mio. dollars på platformen Kickstarter, der hjælper innovative personer i gang med diverse projekter.[2] De specifikationer som DK indeholdte er følgende[3]
:

Skærmopløsning: 1280 x 800 px
Pixel anlægget: RGB
OLED: Nej
Skærm størrelse: 7 tommer
Skærmproducent og model: Innolux HJ070IA-02D 7″ LCD
Latency: 50-60 ms
Low persistence: Nej
Opdateringshastighed: 60Hz
Orientations sporing: Ja
Positions sporing: Nej
Gyroskop, accelerometer& magnetometer: Ja
FOV = 110 grader
3D = Stereoskopisk


  • Crystal Cove
  • Developer kit 2
  • Crescent Bay

Noter[redigér | redigér wikikode]