Ole Nørskov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ole Nørskov
Født 13. januar 1952 (70 år) Rediger på Wikidata
Højde 190 cm Rediger på Wikidata
Vægt 97 kg Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Håndboldspiller Rediger på Wikidata
Deltog i Sommer-OL 1980 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ole Nørskov Sørensen (født 13. januar 1952 i Aarhus) er en tidligere dansk landsholdsmålmand på det danske håndboldlandshold.[1] I dag er han folkeskolelærer.

Han startede sin karriere i AGF, hvor AGF manglede en målmand, og Ole Nørskov meldte sig. Siden stod Ole Nørskov fast på mål, og blev desuden senere landsholdspiller.

Han spiller desuden med i bandet The Remedy. Her spiller han bas og synger.

Kontrovers[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Tilbage i starten af 1980'erne kæmpede Ole Nørskov med Mogens Jeppesen og Kay Jørgensen om målmandsposten på det danske herrehåndboldlandshold. Dengang måtte landsholdsspillerne stille op i de sko, de havde lyst til. Dette blev ændret i sommeren 1981, da Hummel underskrev en sponsoraftale med DHF (Dansk Håndbold Forbund), som foruden tøj også omfattede sko. Det skabte problemer med bl.a. Ole Nørskov, som i august 2004 udtalte at han ikke ønskede at stille op i Hummel-sko, da han mente at skoene dengang faldt fra hinanden efter få minutter var spillet. På baggrund af denne boykot blev Ole Nørskov smidt af landsholdet, og havde derfor spillet sin sidste landskamp.

Mange danskere forstod ikke hans boykot af Hummel på baggrund af en principsag, og hans holdkammerater der bakkede op om det, faldt også hurtigt tilbage og fandt sig i at spille i hummelsko.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Profil på sportsreference.com" (engelsk). Arkiveret fra originalen 19. maj 2011. Hentet 14. januar 2013.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]