Opera Mini

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Opera Mini
Engelsk Wikipedias forside i Opera Mini 3.
Udvikler(e) Opera Software
Udgivet 10. august 2005
Stabil version 6.5 (3. november 2011)
Platform Java ME
Tilgængelig på Over 50[1]
Type Webbrowser til mobiltelefon
Licens Ophavsret
Hjemmeside OperaMini.com

Opera Mini er en gratis Java-baseret webbrowser til mobiltelefoner og der gør det muligt at vise hjemmesider som man ville se dem på computeren, dog understøtter opera mini i modsætning til en webbrowser på en computer ikke java eller flash.

Det der blandt andet adskiller Opera mini fra standard browsere i mobiltelefoner er det som Opera kalder mini technology. Dette vil sige at i det sekund man indtaster den adresse man ønsker at besøge, komprimerer Operas servere internetsiden inden siden bliver vist på telefonen, hvilket resulterer i en billigere og hurtigere weboplevelse når man surfer på det mobile netværk da man henter mindre data end man ellers ville have gjort, havde det ikke været for komprimeringen.

Opera Mini bliver udviklet af det norske software firma Opera Software, og blev første udgang udgivet den 20. oktober 2005 i Danmark. Den seneste version er 5.0, som i en betaudgave blandt andre er tilgængelig til Android-baserede telefoner og til iPhone-familien.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Opera Mini translated into over 50 languages; 15 more to come later this month". 7. november 2007. Arkiveret fra originalen 27. juni 2013. Hentet 29. december 2007.