På Eventyr i Vildmarken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
På Eventyr i Vildmarken
Designer Paul Hartvigson
Klaus Johansen
Forlag Stavnsager
Udgivelsesår 1986
Antal spillere 2 eller flere
(3-6 anbefales)
Aldergruppe fra 10-11 år
Opsætningstid 15-20 minutter
Spilletid 1 time og op
Kompleksitet lav til mellem
Vigtige færdigheder fantasi, abstraktion, empati, indlevelse, samarbejde, fortælling

På Eventyr i Vildmarken er et dansk bordrollespil udviklet siden 1983 af Paul Hartvigson og Klaus Johansen. Spillet udkom i bogform i 1986.

Historie[redigér | redigér wikikode]

På Eventyr i Vildmarken er det første officielle danske rollespil og cirkulerede i nogle år som gratis hæfter distribueret af Danmarks Radio. I 1986 blev reglerne udvidet, opgraderet og udgivet i bogform, denne gang med P. K. Paider som forfatter. I bogudgivelsen var der blandt andet tilføjet et solo-eventyr man kunne spille med sig selv for at lære reglerne at kende. Bogen er tænkt som bind 1 af en serie kaldet Fantasi & Terninger, men der er ikke udkommet flere bind. Efter På Eventyr i Vildmarken, er der udgivet mange andre danske rollespil, både lette og svære, herunder Levende Eventyr & Fantasi (1989), Viking (1990) og Fusion (2000).

Spillets forløb[redigér | redigér wikikode]

Reglerne er relativt simple, og det kan spilles af børn fra omkring 10-11 års alderen. Som i andre bordrollespil, begynder spillerne med at lave en spilkarakter sammen med spillederen. Når alle er klar, kan eventyret gå i gang. Spillederen fortæller en historie som placerer spillerne i Vildmarken og beskriver omgivelserne de befinder sig i. Herefter introducerer hver spiller sin karakter for gruppen. Med deres fantasi og karakterer, forklarer spillerne hvad de vil foretage sig og gøre i fantasiverdenen og på baggrund af det, fortæller spillederen hvad der så sker. På Eventyr i Vildmarken anvender som udgangspunkt kun 6-siders terninger og de bruges både til at skabe spilkaraktererne med og når forskellige ting skal prøves af i spillet.

Spilverdenen som På Eventyr i Vildmarken bruger, lægger ikke specielt op til uhygge eller blodige kampe som især de engelske og amerikanske rollespil har tendens til.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

  • P. K. Paider (1986). På eventyr i vildmarken - et fantasirollespil. Stavnsager. ISBN 87-7275-022-7. 

Kilder[redigér | redigér wikikode]