Pædagog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Pædagog (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Pædagog)

En pædagog er en opdrager og underviser, som er en uddannet medarbejder i f.eks. vuggestue, børnehave, Skolefritidsordning på dag- og døgninstitution. En medarbejder der varetager en lignende jobfunktion som pædagoger, men uden pædagogernes uddannelse kaldes for pædagogmedhjælper.

Pædagoguddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Uddannelsen til pædagog er en mellemlang videregående uddannelse. Uddannelsen foregår på et pædagogseminarium eller på en professionshøjskole og varer 3½ år, og fører til en professionsbachelorgrad i pædagogik (eng.: Bachelor in Social Education). På 2007 Pædagoguddannelsen hvade man fag som "Individ, Institution & Samfund" (IIS), "Dansk, Kommunikation & Kultur" (DKK), Pædagogik, "Udtryk, Musik & Drama" (UMD), "Værksted, Natur & Teknik" (VNT), "Sundhed, Krop & Bevægelse" (SKB).

På 2014 uddannelsen starter alle studerende med en fællesdel for derefter at specialisere sig enten inden for: Dagtilbudpædagogik 0-6 år, skole- og fritidspædagogik 6-18 år eller social- og specialpædagogik.


Fællesdelen varer et års tid hvorefter specialiseringen starter.

Videreuddannelse på universitetet[redigér | rediger kildetekst]

Studiet i pædagogik på universitetet er en lang videregående uddannelse, der fører til en bachelor- eller kandidatgrad som for eksempel cand. pæd. (eng.: MA (Ed) in Educational Studies).

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Bayer, Søs og Jens Erik Kristensen (red.) (2015): “Pædagogprofessionens historie og aktualitet 1-2”. U Press

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]