Pædagog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Pædagog (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Pædagog)

En pædagog er en opdrager og underviser, som er en uddannet medarbejder i f.eks. vuggestue, børnehave, Skolefritidsordning på dag- og døgninstitution. En medarbejder der varetager en lignende jobfunktion som pædagoger, men uden pædagogernes uddannelse kaldes for pædagogmedhjælper.

Pædagoguddannelse[redigér | redigér wikikode]

Uddannelsen til pædagog er en mellemlang videregående uddannelse. Uddannelsen foregår på et pædagogseminarium eller på en professionshøjskole og varer 3½ år, og fører til en professionsbachelorgrad i pædagogik (eng.: Bachelor of Social Education). På 2007 Pædagoguddannelsen hvade man fag som "Individ, Institution & Samfund" (IIS), "Dansk, Kommunikation & Kultur" (DKK), Pædagogik, "Udtryk, Musik & Drama" (UMD), "Værksted, Natur & Teknik" (VNT), "Sundhed, Krop & Bevægelse" (SKB).

På 2014 uddannelsen starter alle studerende med en fællesdel for derefter at specialisere sig inten inden for: Dagtilbudpædagogik 0-6 år, skole- og fritidspædagogik 6-18 år eller social- og specialpædagogik.


Fællesdelen varer et års tid hvorefter specialiseringen starter.

Videreuddannelse på universitetet[redigér | redigér wikikode]

Studiet i pædagogik på universitetet er en lang videregående uddannelse, der fører til en bachelor- eller kandidatgrad som for eksempel cand. pæd. (eng.: MA (Ed) in Educational Studies).

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]