Paolo Nutini

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Paolo Nutini i 2006

Paolo Nutini (født 9. januar 1987 i Paisley) er skotsk sanger/sangskriver. Hans far er af italiensk afstamning, fra byen Barga i Toscana, men familien har boet i Skotland i fire generationer. Hans mor er fra Glasgow.

Familien har i årtier ejet en fish & chips forretning, men Paolos interesse for musik trak ham tidligt i en anden retning. Allerede som 16-årig flyttede han til London, hvor han optrådte regelmæssigt på diverse klubber, og i maj 2005 – kort efter hans 18-års fødselsdag – skrev han kontrakt med Atlantic Records. Hans første single, These Streets, blev udgivet i maj 2006 og blev i juli 2006 fulgt op af Last Request, som nåede en femteplads på den britiske hitliste (UK singles chart).

Hans debutalbum, These streets, blev udgivet den 17. juli 2006 og blev med det samme nummer tre på den britiske hitliste (UK album chart). Albummet indbragte Nutini en guldplade efter mindre end to uger og blev blot fire uger senere et platinalbum. Hans andet album, Sunny Side Up blev udgivet den 29. maj 2009.

Paolo Nutini var blandt de optrædende på Live Earth koncerten på Wembley i juli 2007. Den 17. september 2007 optrådte han i The Tonight Show med Jay Leno.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]