Spring til indhold

Paris forhenværende kommuner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kort over Paris med omgivelser, 1805.
Kort over Paris med omgivelser, med dets volde, 1841.
Kort over Paris opdelt i 12 arrondissementer og 48 kvarterer (1843).
Kort over Paris opdelt i 20 arrondissementer og 80 kvarterer (1860).

Paris forhenværende kommuner var de kommuner, der lå der hvor det nuværende Paris departement ligger. De lå oprindeligt i departementet Seine, som blev oprettet efter den franske revolution.

Oprettelse af to kommuner udenfor Paris (1830)[redigér | rediger kildetekst]

  • Batignolles-Monceau blev oprettet på baggrund af et dekret udfærdiget af Karl 10. ved at tage en del af kommunen Clichy. Kommunen blev endeligt nedlagt i 1860, hvor den blev opslugt af Clichy.
  • Grenelle blev oprettet ved at tage en del kommunen Vaugirard. Disse to kommuner blev ligeledes nedlagt i 1860, da de blev opslugt af Paris.

Nedlæggelse af elleve kommuner der helt eller delvist blev en del af Paris (1860)[redigér | rediger kildetekst]

Uddybende Uddybende artikel: Paris' arrondissementer

Lov af 16. juni 1859, kaldet Riché-loven, omhandler udvidelsen af Paris, helt ud til Thiersvolden, hvilket ville betyde nedlæggelsen af tolv kommuner i departementet Seine. Fire af disse blev fuldstændigt omfattet af udvidelsen. De blev dermed en del af nye kvarterer i Paris. Disse var: [1] :

Syv andre kommuner, der var gennembrudt af Thiersvolden, forsvandt undervejs og deres navne indgår i nutidens kvarternavne. Deres territorie blev delt mellem Paris og nedenævnte kommuner.[1] :


Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Notice de la commune de Paris på siden Des villages de Cassini aux communes d'aujourd'hui. Ifølge denne side, havde Paris også, udover de i 1860 overtagne kommuner, overtaget tre andre kommuner eller samfund mellem 1790 og 1794: Chaillot, Le Roule og Ménilmontant. Det virker dog som om denne information er forkert, da Chaillot og Le Roule allerede var en del af Paris i 1790.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]