Peter Waldemar Julius af Gyldenfeldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Peter Waldemar Julius af Gyldenfeldt
Foto: E. Lange 1861

Peter Waldemar Julius af Gyldenfeldt (4. januar 1831 i København24. juni 1902) var en dansk forstmand.

Han var søn af Niels Sehested af Gyldenfeldt og Catharine Marie f. Sørensen. Gyldenfeldt blev 1857 forstkandidat, 1860 forstassistent i statsskovene, 1862 jagtjunker, 1882 skovtaksator. Han har skrevet en række forstlige afhandlinger, især om træmåling samt skovbrugets økonomi og statistik; de fleste findes i Tidsskrift for Skovbrug, hvis bind VIII-X Gyldenfeldt udgav i forening med P.E. Müller. Desuden har han gjort sig fortjent som udgiver af C.D.F. Reventlows Forslag til en forbedret Skovdrift (1879) og af Statistiske Oplysninger om Statsskovene i Danmark (1888). Gyldenfeldt døde 24. juni 1902. Med ham døde den ene af de to linjer af slægten Gyldenfeldt.

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.