PlayerUnknown's Battlegrounds

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.

PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) er et online multiplayer-kamp royale-spil udviklet og udgivet af PUBG Corporation, et datterselskab af det sydkoreanske videospilselskab Bluehole. Spillet er baseret på tidligere mods, der blev oprettet af Brendan "PlayerUnknown" Greene til andre spil, inspireret af den japanske film 2000 Battle Royale i 2000, og udvidet til et selvstændigt spil under Greens kreative retning. I spillet faldskærmer op til hundrede spillere på en ø og scavenge efter våben og udstyr til at dræbe andre, mens de undgår at blive dræbt selv. Det tilgængelige sikre område på spillets kort falder i størrelse over tid, hvilket leder overlevende spillere til strammere områder for at tvinge møder. Den sidste spiller eller hold, der står, vinder runden.

Battlegrounds blev første gang frigivet til Microsoft Windows via Steams tidlige beta-program i marts 2017, med en fuld udgivelse i december 2017. Spillet blev også frigivet af Microsoft Studios til Xbox One via sit Xbox Game Preview-program den samme måned og officielt frigivet i september 2018. En gratis-til-spille mobilversion til Android og iOS blev frigivet i 2018, ud over en port til PlayStation 4. Battlegrounds er et af de bedst sælgende og mest spillede videospil hele tiden, der sælger over halvtreds millioner eksemplarer på verdensplan inden juni 2018, med over 400 millioner spillere i alt, når de inkluderer den mobile version.

Battlegrounds modtog positive anmeldelser fra kritikere, som fandt ud af, at selvom spillet havde nogle tekniske mangler, præsenterede det nye typer gameplay, som let kunne kontaktes af spillere af ethvert færdighedsniveau og var meget replayable. Spillet blev tilskrevet popularisering af slaget royale-genren, hvor der også blev produceret en række uofficielle kinesiske kloner efter dens succes. Spillet modtog også flere nomineringer af Game of the Year, blandt andre anerkendelser. PUBG Corporation har kørt adskillige små turneringer og introduceret in-game værktøjer til at hjælpe med at udsende spillet til tilskuere, da de ønsker, at det skal blive et populært esport. Spillet er også blevet forbudt i nogle lande for angiveligt at være skadeligt og vanedannende for unge spillere. I Danmark er spillet PEGI rated 14 år, på grund af PEGI sær regler i Danmark.