Portal:Cykling/Månedens artikel/August 2007

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Team CSC er et professionelt dansk cykelhold ejet af Riis Cycling A/S med den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis i spidsen. Ideen til holdet fremkom i 1996, og dets første sæson var 1998. Holdet finansieres af sponsorindtægter, og dets resultater har på få år placeret det blandt verdens elitehold i cykling. Det kvalificerede sig allerede til deltagelse i Tour de France 2000.

Holdets ryttere har opnået gode placeringer, både i endagsløbene tidligt i sæsonen og i de store etapeløb, hvor det blandt andet er blevet til en 2. plads i Spanien rundt (2005), en 2. plads i Tour de France 2005 og den samlede sejr i Italien rundt (2006) ved Ivan Basso.

Blandt toprytterne på Team CSC gennem tiden er bl.a. Laurent Jalabert, Tyler Hamilton og Ivan Basso, men et element i holdets filosofi er, at selv kaptajnerne kan være hjælperyttere, hvilket måske forklarer, at Team CSC også klarer sig godt i holdkonkurrencer. Holdet har således domineret UCI's ProTour-holdkonkurrencen siden dennes oprettelse i 2005.

Læs hele artiklen