Portal:Cykling/Rytterportræt/ 33, 2011

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Andy Schleck (født 10. juni 1985) er en luxemburgsk professionel landevejsrytter, som kører for det luxembourgske ProTour-hold Team Leopard-Trek.

Andy er lillebror til Fränk Schleck, som også kører for Team Leopard-Trek. Deres far Johny Schleck var ligeledes cykelrytter, og han kørte flere gange som professionel i Tour de France og Vuelta a España i årene 1965 - 1974.

Vinder som 18-årig[rediger kildetekst]

Som amatørrytter vandt Andy Schleck i 2004 Flèche de Sud i en alder af blot 18 år. Da det danske nationalhold var med i løbet, gik rygtet herom også til Team CSCs manager Bjarne Riis. Riis spurgte Fränk Schleck, som på det tidspunkt var ansat hos Team CSC, ud om broderen, og efter nogle samtaler under Tour de Luxembourg startede Andy Schleck som stagiaire for CSC den 1. september 2004. Han fik senere en professionel kontrakt og betegnes af flere som et af de største talenter i cykelsporten for tiden.

De luxembourgske mesterskaber[rediger kildetekst]

Han og hans bror delte de luxembourgske mesterskaber mellem sig i 2005. Fränk vandt landevejsløbet, mens Andy vandt enkeltstarten. Siden da har Andy Schleck hvert år placeret sig blandt de 5 første i en af disciplinerne ved de nationale mesterskaber.

Læs hele artiklen