Portal:Film/Udvalgt film/februar, 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Notting Hill er en romantisk komedie fra 1999 instrueret af Roger Michell. Den har Hugh Grant og Julia Roberts i hovedrollerne og blev en succes både hos kritikerne og publikum, idet den blev den bedst sælgende britiske film nogensinde. Filmen foregår, som navnet siger, i London-bydelen Notting Hill, hvor den verdensberømte filmstjerne tilfældigvis møder den jordbundne boghandler. De to falder for hinanden, men der er mange forhindringer for deres kærlighed.

Efter Fire bryllupper og en begravelse, der med et meget beskedent budget var blevet en overraskende stor succes, var det oplagt at lade manuskriptforfatteren Richard Curtis forsøge at gentage successen. Han havde en ide, som blandt andet instruktøren Mike Newell afslog at lave, inden produceren fandt frem til Roger Michell.

Holdet havde Julia Roberts som sit ønske til hovedrollen, men havde ikke det store håb om, at hun ville sige ja. Imidlertid var hun så begejstret for manuskriptet, at hun straks indvilligede. At få Hugh Grant med var det ikke noget problem, da han og Curtis allerede med Fire bryllupper og en begravelse havde indset, at de fungerede godt sammen.