Røggaseksplosion

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

En røggaseksplosion er en eksplosion, der kan opstå når uforbrændte brandgasser i et overtændt og hidtil lukket rum pludseligt udsættes for ilt, for eksempel ved at en rude knuses eller en dør åbnes. Når blandingen af ilt og gasser antændes, kan den slynge endnu ikke antændte gasser ud, hvorefter også disse antændes og danner en ildkugle. Der kan sagtens gå mere end et minut fra luften strømmer ind til ildkuglen kommer ud. Røggaseksplosioner er sjældne.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  • Brogaard, Kjeld; Hejdenberg, Flemming, Teglgaard Christiansen, Per og Clausen, John (2001). “Røddykkerteknik”, Elevhæfte til Lærebog i brandtjeneste. Birkerød: Beredskabsstyrelsen. ISBN 87-91133-51-3.
  • Brogaard, Kjeld; Hejdenberg, Flemming, Teglgaard Christiansen, Per og Clausen, John (2001). “Brandforløb”, Elevhæfte til Lærebog i brandtjeneste. Birkerød: Beredskabsstyrelsen. ISBN 87-91133-75-0.

Eksternt link[redigér | redigér wikikode]

Icon-gears.png Denne artikel om noget teknisk eller videnskabeligt kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.