Rabat (handel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.

Rabat er et fradrag i pris, der anvendes inden for handel på forskellige områder. Engrosrabat eller forhandlerrabat er det procent-fradrag i detailprisen eller katalogprisen, som af engrosleverandøren gives forhandlere, respektive erhvervsdrivende i vedkommende branche. Rabattens størrelse er undertiden sat i forhold til omsætningen eller til det aftagne varepartis størrelse. Kontantrabat er det procent-fradrag, som gives ved samtidig kontant betaling.[1]

Studierabat[redigér | redigér wikikode]

Studierabat er en rabat en lang række virksomheder, organisationer og foreninger yder studerende. Rabatten er ofte i kontant form, i form af en konkret procentvis rabat - men kan også være i form af eksempelvis gratis oprettelse, forsendelse og lignende.

Virksomhederne yder ofte denne rabat til studerende, da man ofte ved at studerende ligger i den lave ende af indkomstskalaen.[2][3] Derved tiltrækker virksomhederne kunder, der nødvendigvis ikke har samme indkomst som folk på arbejdsmarkedet, mod den forhåbning, at de studerende forsat benytter deres virksomhed og deres produkter og tjenester efter endt studietid. Denne tanke bakkes op af forskning som viser, at tilfredse kunder kommer igen.

Opnåelse af studierabat[redigér | redigér wikikode]

Opnåelsen af studierabat bestemmes typisk af de virksomheder, organisationer og foreninger der udbyder denne. Typisk opnås rabatten i form af fremvisning af et gyldigt studiekort, til en uddannelsesinstitution på en gymnasial - eller videregående uddannelser i Danmark.

Enkelte udbyder udelukkende rabat til studerende ved bestemte uddannelser. Der findes ligeledes eksempler på, hvor virksomheder har ydet mere rabat til bestemte studerende - fra specifikke uddannelsesinstitutioner [4]

Virksomheder der tilbyder studierabat[redigér | redigér wikikode]

Der findes ingen nøjagtig statistik over hvor mange virksomheder, organisationer og foreninger der tilbyder studierabat i Danmark. Dog findes der flere sider som forsøger at samle disse rabatter og give overblik.

Kilder/referencer/noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Rabat i Salmonsens Konversationsleksikon (2. udgave, 1925)
  2. ^ Studerende lever i fattigdom - Politiken.dk
  3. ^ Danmarks Statistik
  4. ^ Politiken 18. juli 2011


Økonomi Stub
Denne artikel om økonomi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.