Rabat (handel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.

Rabat er en afkortning, fradrag i pris eller købesum. Man anvender i handelsverdenen rabatter på forskellige områder. Engros rabat eller forhandlerrabat er den procent-afkortning i detailprisen eller katalogprisen, som af engros leverandøren indrømmes forhandlere, respektive erhvervsdrivende i vedkommende branche. Rabattens størrelse er undertiden sat i forhold til omsætningen, eller til det aftagne varepartis størrelse. Kontantrabat er den procent-afkortning, som indrømmes ved samtidig kontant betaling. Ofte ydes også en vis procentrabat ved betaling efter 30 Dage, når den pågældende pris ellers er beregnet for længere kredittid, men det er urigtigt at benævne denne 30 dages-rabat for "kontantrabat".

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.


Økonomi Stub
Denne artikel om økonomi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.