Rinkbandy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Denne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at dette emne er for snævert til at kunne bære en artikel i sig selv. Artiklen bør snarest sammenskrives med en anden artikel eller slettes. Hvis du er uenig i denne vurdering, bør du snarest sandsynliggøre på diskussionssiden, at emnet berettiger en hel artikel.
Stop hand nuvola.svg Maskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
En (rink)bandystav og bold

Rinkbandy er en variant af bandy som spilles på en ishockeybane.

Sporten tilhører Federation of International Bandy. FIB har som mål at få ind bandy på programmet i Vinter-OL og rinkbandy er en vigtig måde at få flere medlemslande på og dermed også sprede bandy, da nogle medlemmer uden en stor is kun spiller rinkbandy hjemme og, på trods af det, alligevel deltager i B-gruppen af VM.

Rinkbandy spilledes i European Company Sports Games 2012.[1]

2015 startede i Nymburk, Centralbøhmen, Tjekkiet en årlig international rinkbandyturnering.[2] Den vil blive en officiel FIB turnering.[3]


Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Referenser[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Rinkbandy - Visit Sodra Dalarna
  2. ^ Turnaj v RINK BANDY v Nymburce
  3. ^ European Rinkbandy Cup in Nymburk, Czech Republic