Sandøyfjorden (Sørøya)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sandøyfjorden
(nordsamisk: Sáttovuotna)
Overblik
Land Norge
Kommuner Hammerfest
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Type Fjord
Maks. længde 15 km
Maks. dybde 165 m
Oversigtskort

Sandøyfjorden (nordsamisk: Sáttovuotna) er en fjord på nordsiden af Sørøya i Hammerfest kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden har indløb mellem Stålet i vest og Skarvnæringen i øst og går 15 kilometer mod syd til Straumen i enden af fjorden.[1]

Fjorden er opkaldt efter Sandøya som ligger midt i fjorden og her ligger der enkelte huse på østsiden af øen. På østsiden af fjorden, øst for Sandøya ligger gårdene Skarvfjord og Hønsby. Skarvfjord ligger ved indløbet til den lille fjordarm Skarvfjorden. Vest for Sandøy ligger de dybe bugter Ytre og Indre Reppa.

Den indre del af Sandøyfjorden bliver kaldt Sandøybotn. Her ligger også flere småbrug. Koppardal ligger i en bugt på vestsiden, og længst inde i fjorden ligger Fiskenes, Oterurda, Mebotn og Storelv. Straumen er en lavvandet smal vig som går helt ind til enden af fjorden. På østsiden af fjorden ligger også den lille fjordarm Båtsfjorden.

Fjorden er 165 meter på det dybeste, lige nord for Sandøya.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Sandøyfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi