Schaumburger Wald

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Schaumburger Wald, nederst til venstre ligger Stadthagen

Schaumburger Wald er et skovklædt område, omkring 80 moh. med på areal på omkring 40 km², i den nordvestlige del af Landkreis Schaumburg, i den nordlige del af den tyske delstat Niedersachsen. Schaumburger Wald er overvejende blandet ege- og bøgeskov, med rester af gammel græsningsegeskov.

Beliggenhed[redigér | redigér wikikode]

Schaumburger Wald ligger umiddelbart øst for Niedersachsens grænse til delstaten Nordrhein-Westfalen i den nordvestlige del af Landkreis Schaumburg, øst for floden Weser, syd for Rehburger Berge og nord vest for Mittellandkanal . Den strækker sig fra Wölpinghausen i nord, til Pollhagen og Meerbeck i øst (mod øst ligger også byerne Stadthagen og Obernkirchen), til Bückeburg i syd, til byen Minden i sydvest, og byen Petershagen og kommunen Wiedensahl mod vest. Mod nord grænser den næsten, med Rehburg Berge, til Landkreis Nienburg .

Schaumburger Wald, som er 19,5 km lang og op til 4 km bred, ligger på den Nordtyske Slette mellem ca. 45 og 80 m over havets overflade; Det højeste punkt er vest for hovedvej L 371 der forbinder Wölpinghausen i nord til Pollhagen i syd. Grænsen til Kreis Minden-Lübbecke, der ligger i Nordrhein-Westfalen, løber næsten præcis langs den nordvestlige grænse af skoven, men flere tunger af skoven rækker ind i det westfalske område.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Literatur[redigér | redigér wikikode]

  • Anna-Franziska von Schweinitz: Die Derneburger Grabpyramide und ihr Vorbild im Baumer Forst. In: Hildesheimer Jahrbuch für Stadt und Stift Hildesheim Bd. 70/71, 1998/99, S. 219–231
  • Anna-Franziska von Schweinitz: Architektur für die Ewigkeit. Der Begräbnisgarten des Grafen Wilhelm zu Schaumburg-Lippe. In: Kritische Berichte, 29.2001 No. 2, S. 21–29

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 52°21′N 9°05′Ø / 52.350°N 9.083°Ø / 52.350; 9.083