Screen Actors Guild Awards

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Screen Actors Guild Awards
Beskrivelse Hyldest af skuespillerpræsentationer indenfor film og tv af medlemmer af Screen Actors Guild
Uddeler Screen Actors Guild (SAG)
Pris Statuette - "The Actor"
Uddelingssted USA
Periode Siden 1995
Hyppighed Årligt
Tidspunkt Januar
Hjemmeside sagawards.org

Screen Actors Guild Awards er en årlig pris, som uddeles af det amerikanske Screen Actors Guild (SAG) for at hylde de flotteste skuespiller-præsentationer inden for film- og tv-branchen i et givent år, udvalgt af medlemmer fra SAG. Uddelingen, der transmitteres direkte, varer omkring 2 timer, hvor i alt 14 priser uddeles, inklusiv den ekstraordinære Life Achievement Award, der gives til en etableret skuespiller inden for SAGs egen medlemsstab, der har udvist ekstraordinære præsentationer inden for skuespillerkunsten gennem en længere periode.

Siden SAG Awards' grundlæggelse og første uddeling i 1995 er uddelingen efterhånden blevet en af mest prestigefyldte prisuddelinger indenfor film-og tv-industrien. Den første SAG-prisuddeling fandt sted den 25. februar 1995 i Stage 12 hos Universal Studios og siden den 3. uddeling i 1997 har uddelingen fundet sted i Shrine Exposition Center i Los Angeles, Californien.

Information[redigér | redigér wikikode]

Nominering og afstemning[redigér | redigér wikikode]

For at finde nominerede til prisuddelingen, udvælges to paneler a 2100 tilfældige medlemmer fra SAG overalt fra USA til at finde og udvælge nominerede til de forskellige film- og tv-kategorier. Efter denne udvælgelse af nominerede udsendes en endelig nomineringsliste ud til samtlige 100.000 medlemmer af SAG, som afgiver deres stemme og den flotteste skuespillerpræsentation kåres. Ofte fører nomineringerne til enten en Emmy eller en Academy Award-nominering.

Statuetten[redigér | redigér wikikode]

Frances McDormand med en Actor-statuette (2015)

Statuetten er 40,6 cm høj, vejer 5,4 kg og er lavet af solid bronze. Den forestiller en nøgen mand, der står med maskerne Komedie og Tragedie i hænderne.

Prisuddelinger[redigér | redigér wikikode]

Kategorier[redigér | redigér wikikode]

Priserne er organiserede i følgende kategorier:

Film-priser[redigér | redigér wikikode]

TV-priser[redigér | redigér wikikode]

Life Achievement Awards[redigér | redigér wikikode]