Skabelon:TOCleft

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Documentation icon Skabelondokumentation[vis] [redigér] [historik] [opfrisk]

Formål[rediger kildetekst]

{{TOCleft}} tvinger den auto-genererede indholdsfortegnelse (Table of Contents) i en artikel til at visse i en tabel på sidens venstre side for at forbedre artiklens layout. Resultatet ses til venstre herfor.

Brug[rediger kildetekst]

Insæt {{TOCleft}} på det sted i artiklen, hvor toppen af indholdsfortegnelsen ønskes placeret. Brug den sammen med {{-}} eller {{clear}} for at undgå sammenstød med billeder.

Advarsel[rediger kildetekst]

Brug ikke denne skabelon til bare at få tekst til at at vises rundt om TOC'en. Det skal i stedet opnås ved at føje en CSS klasse til monobook.css, hvilket vil have virkning for hele da-wikipedia.

Placer ikke denne skabelon, så TOC'en står sammen med et stort billede eller en infoboks. Det vil ødelægge layoutet på smalle skærme (endog skærme så brede som 1024px kan få problemer). Ligeledes er en TOC, som krydser en afsnitsopdeling formentlig en dårlig ide, hvis det kan undgås.

Medmindre det afsnit, hvori {{TOCleft}} er placeret, er langt nok, kan der fremkomme et uønsket resultat. Bemærk især, at hvis TOC'en står til venstre for en punktopstillet liste, vil punktmarkeringer blive skjult.

Skabelonen bør kunne benyttes, hvor TOC'en kommer i vejen for andet indhold eller er absolut nødvendig for sidens layout. Brug den ikke kun af æstetiske grunde, eftersom den bryder artiklernes standardudseende.