Spring til indhold

Skabelondiskussion:Den danske guldalder

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Biograflisterne

[rediger kildetekst]

Hvordan skal organiseres? Alfabetisk eller efter betydning?

Nogle passer ind i mere en en kategori - skal de så placeres i mere en en kat (det syntes jeg)?

Jeg mener alle i listen i kladde skal med på navigationsskabelonen.

Men hvor placeres følgende:

--Villy Fink Isaksen 14. aug 2008, 23:00 (CEST)

Efter at {{Navbox}} i går (14. aug) fik opdateret kode og tilhørende css, kan der nu laves undergrupper så det bliver både pænere og lettere at administrere. Jeg vil oprette nogle flere af disse undergrupper så personerne kan indplaceres så overskueligt det nu lader sig gøre.
Med hensyn til den endelige udformning før skabelonen eventuelt bliver placeret rundt om i artikler, mener jeg at du foretager den endelige tilpasning og omrokkering af grupper og personer efter betydning. Hvad jeg sætter ind nu, kan så blot opfattes som forslag: oprettelse og/eller nedlæggelse af grupper og indhold – man kan jo altid gå tilbage til gamle versioner og hente materiale frem igen.
-- Mvh PHansen 15. aug 2008, 09:22 (CEST)
TAK - men ser at Grevinde Danner ikke er med, hvor mon hun kan placeres? --Villy Fink Isaksen 15. aug 2008, 12:09 (CEST)


Hovedpersoner?

[rediger kildetekst]

Valget af hovedpersonerne til/i skabelonen "Den danske Guldalder" er vel af sagens natur subjektiv, men jeg syntes der mangler C.W. Eckersberg og Bertel Thorvaldsen og om A.S. Ørsted er en hovedperson er jeg i tvivl om.

Hovedpersonerne bør vel også i deres artiklers introduktion have en forklaring på hvorfor de er hovedpersoner. --Villy Fink Isaksen 27. aug 2008, 16:31 (CEST)

Så vidt jeg husker hentede jeg blot "hovedpersoner" fra INTRO'en i hovedartiklen Den danske Guldalder.
Da det jo er et omfattende og derfor langvarigt projekt du har pustet liv i, har mange tiltag - især her i begyndelsen - vel karakter af udkast. Et af målene må være at hovedartiklen Den danske Guldalder, skabelonen {{Den danske Guldalder}} og de enkelte artikler om værker og personer understøtter hinanden – om ikke andet så sådan at de i det mindste ikke argumenterer i hver sin retning, men helst så hver person og værk argumenteres ind i helheden (og altså også den betydning brødrene Ørsted havde i perioden, selv om de jo ikke var billedkunstnere eller digtere)
Da jeg om dette emne har meget at indhente og desuden arbejder noget sendrægtigt, vil mine bidrag nok ikke være så store – jeg prøver i øjeblikket at få en smule overblik til et eventuelt afsnit == Baggrund ==, men da hele tænkemåden der ligger bag "den romantiske tanke" og organismetanken er mig noget uvant, er det nødvendigt at trænge lidt dybere ind i det for at kunne forstå bare en smule af grundene til at én person kan høre til hovedstrømmen, mens en anden ikke gør, selv om vedkommende også var aktiv i perioden.
Da der "ude i samfundet" må være masser af folk der har stor viden om disse ting - ikke mindst fordi meget med folke- blev sat i gang i perioden, kunne man jo ønske at kredsen af interesserede i et vigtigt emne blev udvidet, så det hele ikke kommer til at hænge på dit engagement. -- Mvh PHansen 28. aug 2008, 11:08 (CEST)
Du kan roligt placere skabelonen på A.S. Ørsted. Han var om nogen i centrum af Guldalderen, selv om han ikke selv var skabende kunstner. Jeg synes at have lagt mærke til at den ikke tilføjer en kategori til personen som får skabelonen (altså ulig f.eks. DBL skabelonen). ville det ikke være smart med sådan en tilføjelse, som det er nu har jeg svært ved at finde ud af hvem der er på listen og hvem der ikke er. --Saddhiyama 28. aug 2008, 21:50 (CEST)

Ja - det ville være smart om skabelonen smed artikler i kategorien: "Den danske Guldalder". --Villy Fink Isaksen 28. aug 2008, 22:28 (CEST)

Det var også med før skabelonen blev lagt op, men giver det ikke problemer med "Baggrund", altså hvad der nævnt i øverste gruppe. Hvis nogen kan lave en betinget kategoritildeling: {{#ifnot ..., så kunne man jo få både i pose og sæk. -- Mvh PHansen 29. aug 2008, 09:06 (CEST)

En enkel løsning var at undlade at sætte skabelonen på disse artikler om "Baggrund"! --Villy Fink Isaksen 29. aug 2008, 10:47 (CEST)

Ja, det indså jeg lidt efter; det jeg oprindelig havde i tankerne var at den så ikke kunne bruges lidt bredere. Jeg sætter en Kategori:Den danske Guldalder på. -- Mvh PHansen 29. aug 2008, 11:04 (CEST)

A.S. Ørsted

[rediger kildetekst]

Jeg har i denne skabelon lavet et link til Anders Sandøe Ørsted - han fremgår også andre steder i den. Jeg vil bare være sikker på det er den rigtige artikel at linke til, da den berører ret mange artikler. --Anigif 16. mar 2009, 12:30 (CET)

Bipersoner i Den dansk guldalder

[rediger kildetekst]

Skal andre personer end hovedpersoner skrives ind i Skabelonen? En del personer har efterhånden fået skabelonen på deres artikel/biografi. --Villy Fink Isaksen 11. okt 2010, 13:44 (CEST)

Et krav for brug af skabelonen på f.eks. en biografi må være at personen er aktiv i perioden fra ca. 1800 til ca. 1850 og vel også at personen har en del af sit liv i København i den pågældende periode. --Villy Fink Isaksen 12. okt 2010, 13:11 (CEST)
Jeg er enig i, at der kan rejses berettiget tvivl om, hvorvidt Axel Bundsen, J.C. Lillie - og i øvrigt Christian og Theophilus Hansen - hører med her. De har dog fælles udgangspunkt i uddannelsen på Akademiet, og Thorvaldsen opholdt sig jo det meste af perioden i Rom. Vi kan måske lave et afsnit specifikt om de kunstnere, der fik en karriere i udlandet? --KLN 12. okt 2010, 18:32 (CEST)
Ja - og måske om dem der påvirkede og havde indflydelse "guldalderfolket". --Villy Fink Isaksen 12. okt 2010, 20:28 (CEST)