Skabelondiskussion:Ideologier

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg synes, de nuværende farver er for skrappe. --Palnatoke 1. aug 2006 kl. 09:07 (CEST)

Vi kan vel godt tone dem lidt ned. Hvad synes du om det her? --Martin 1. aug 2006 kl. 09:40 (CEST)
Politiske ideologier
Anarkisme
Fascisme
Kommunisme
Konservatisme
Liberalisme
Socialisme
Efter min mening er farverne stadig for skrappe. På evt. at se på den engelske Wikis artikel om socialisme. Der har man valgt nogle pastel-agtige farver, som ligesom er mere "afslappede".--Bsh 1. aug 2006 kl. 10:01 (CEST)
Jeg er ikke enig i at farverne er "skrappe". Det var et forsøg på at vælge nogle farver der passede til ideologien. Og på den engelske socialism er der faktisk valgt ca. den samme farve til socialisme, som jeg foreslår til template'en (omend det ikke er 100% den samme, koden er #BB0000 og den jeg har valgt er crimson=#DC143C). --Martin 1. aug 2006 kl. 10:26 (CEST)
Min mening er, at den engelskes nuance af rød og den, du har valgt, ligger langt fra hinanden, men lad dét ligge. Med hensyn til, om farverne passer til ideologierne, kan jeg godt se, at rød er oplagt til socialisme. Men generelt kan jeg ikke se, at en bestemt farve passer til en bestemt ideologi. Uanset hvad synes jeg dog, at farverne skal vælges, så det bliver så let som muligt at læse, hvad der står!--Bsh 1. aug 2006 kl. 10:35 (CEST)

en:Template:Ideologies har nogle glimrende farver, synes jeg. --Palnatoke 1. aug 2006 kl. 10:40 (CEST)

Mht. farver og ideologier, se f.eks. en:Political colors. Jeg har ændret forslagets farve til den eksakt samme som på enwiki. Måske er problemet forskellige skærme etc? Jeg har intet problem med at læse de ovenstående, men må indrømme at blå er svært at læse på sort (her overvejede jeg at skifte fount-farve til hvid). Den eneste jeg måske synes er for skrap i det ovenstående er kommunisme-farven, her kunne man evt. også skifte fount-farve til hvid. --Martin 1. aug 2006 kl. 10:41 (CEST)
Svar til Palnatoke: Jeg synes farverne på en:Template:Ideologies er rædselsfulde - de ligner noget der er falmet i solen. --Martin 1. aug 2006 kl. 10:42 (CEST)

Det gør ikke noget, at man kan læse teksten - det er faktisk en fordel. Og hvor er den rød/sorte henne? --Palnatoke 1. aug 2006 kl. 10:49 (CEST)

Om farverne er pæne eller ej, vil jo være en smagssag, så det fører nok ikke rigtigt til noget at diskuterer dette. Men jeg kan stadig ikke se, at nuancen på den engelske og den, du har valgt, er den samme - hvad det så end skyldes. Jeg kendte ikke til artiklen om de politiske farver og kan godt se din pointe. Men måske skal vi overveje helt at droppe farverne, da det nemt kan blive forvirrende. Dels er den engelske artikel om politiske farver jo fuld af undtagelser og dels kan den engelske skabelon give anledning til misforståelser. Farven på feminisme og facisme ligger fx så meget op ad hinanden, at man kan tro, de har noget med hinanden at gøre!--Bsh 1. aug 2006 kl. 10:58 (CEST)

Vi har haft en lignende diskussion på Skabelondiskussion:Kirkeåret. --Palnatoke 1. aug 2006 kl. 11:01 (CEST)

Jeg må faktisk indrømme at jeg foretrækker mere neutrale bokse, jvf. Wikipedia:Skabeloner/Bokse. Dvs. jeg støtter Bsh i at vi dropper farverne og finder en neutral baggrundsfarve. --Martin 1. aug 2006 kl. 11:07 (CEST)