Skabelondiskussion:Navboks Polarekspeditioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Navbokse kan være vældig nyttige, men de undergraver ideen med katalogisering, idet artikler ikke automatisk tilføjes. I dette tilfælde savner jeg f.eks. Amdrup-ekspeditionen og Georg Carl Amdrup.--Lcl 22. jan 2011, 20:58 (CET)

Jeg glemte lige Knud Rasmussen!!!--Lcl 22. jan 2011, 21:22 (CET)
Jeg tænkte det samme. Der er adskillige andre personer og ekspeditioner, der kan tilføjes, se en:Category:Arctic expeditions. En definition på omfanget er ønskeligt. --KLN 22. jan 2011, 21:31 (CET)

I har begge ret. Antallet af både polarforskere og ekspeditioner kan (og bør) udvides. Det vil utvivlsomt være klogt at sætte forskere i alfabetisk og ekspeditioner i kronologisk rækkefølge. Hvis der ønskes oprettet yderligere ekspeditionskategorier (fx til Svalbard, hvilket jeg overvejede), kan de naturligvis også tilføjes. Emnet er yderst omfattende, men jeg lod mig inspirere af norsk wiki (som er langt mere fremme på dette område) ved oprettelsen. Tanken var i første omgang at få lagt strukturen fast og derefter udvide i takt med, at kræfter og indsigt giver mulighed herfor. Nogen tanke om at modarbejde en hensigtsmæssig katagorisering har naturligvis ikke været hensigten. venlig hilsen --Rmir2 23. jan 2011, 09:30 (CET)

Tak for svaret. Det skulle ikke opfattes som kritik - fint initiativ, og tak for det :) --KLN 23. jan 2011, 09:36 (CET)

Hvem er polarforsker?[rediger kildetekst]

Kan vi mon opstille nogle kriterier for, hvornår man er notabel som polarforsker (uanset om det er som geolog, botaniker, geograf, arkæolog etc.)? Man skal vel have opdaget noget "nyt"? Under alle omstændigheder kan alle polarforskere nok ikke rummes i én skabelon, men må opdeles efter nationalitet. --KLN 11. mar 2011, 11:04 (CET)

Som du kan se, er skabelonen netop opbygget efter princippet "polarforskere efter nationalitet". Derimod er ekspeditionerne opdelt efter sted. Efter min opfattelse kan enhver, der har deltaget, også anses for notabel. Faktisk er fx danske ekspeditioner ofte sammensat af fagfolk inden for ulige fagemner (botanikere, glaciologer, arkæologer osv) foruden ansvarlige, der er specielt kyndige i arktiske forhold. Forenklet sagt er det vel spørgsmålet om i hvilken udstrækning, de enkelte har opfattet sig som ekspeditionsdeltagere, der afgør sagen. --Rmir2 11. mar 2011, 14:50 (CET)
Jeg fik vist ikke nævnt, at grunden til denne disposition er, at ekspeditioner kan/vil være internationalt sammensatte, ligesom der oftere vil være interesse for, om det er en Grønlands-, nordpols- eller sydpolsekspedition, mens omvendt det oftest er nemmere at identificere deltagere efter deres nationalitet.--Rmir2 11. mar 2011, 16:40 (CET)