Skabelondiskussion:Ny Testamente

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det bliver en forholdsvis stor skabelon, fordi de danske titler er så lange. Forslag til forbedringer er mere end velkommende.--B.A.C. 20. dec 2005 kl. 22:05 (CET)

Det ville måske være en fordel at lave den som den Engelske?--B.A.C. 20. dec 2005 kl. 22:16 (CET)
Man kunne evt. bruge de forkortelse, der er angivet i Det Ny Testamente. --Heelgrasper 20. dec 2005 kl. 22:57 (CET)
Jeg synes helt klart, at den bliver "for kort" så. Med forkortelserne, bliver skabelonboksen også langt bredere end nogen af forkortelserne, hvilket er uskønt. Jeg vil anbefale en mellemvej. I daglig tale siger man hverken "1 Kor" eller "Paulus' Første Brev til Korintherne", men bare "1. Korinterbrev" - kan det ikke bruges? /Vice 21. dec 2005 kl. 01:42 (CET)
Den ser ganske rigtig lidt underlig ud nu. Et andet alternativ til at løse det problem kunne være at dele overskriften op på tre linjer, men så bliver skabelonen måske lidt for smal efter de flestes smag. For en god ordens skyld bør det måske lige nævnes, hvordan "systemet" er for daglig tale her (ikke alle er lige meget hjemme i det, men vil måske gerne lave skabelonen om): Evangelierne omtales ofte blot ved navnet på den person, de traditionelt tilskrives (fx Matthæus), mens brevene omtales i bestemt ental efter formlen "modtager(e)+brev" (fx Romerbrevet) eller i ubestemt ental med ordenstal foran, hvis der er flere breve til samme modtager(e) (fx 1. Korintherbrev). Breve, hvor modtageren ikke nævnes, navngives ved "afsender+brev" (fx Jakobsbrevet og 1. Johannesbrev). Johannes' Åbenbaring omtales ofte som Åbenbaringen. Det længste navn i disse daglige betegnelser er vist Apostlenes Gerninger, da dette skrift ikke har noget "kaldenavn".--Heelgrasper 21. dec 2005 kl. 02:41 (CET)


En anden ting: Hvis den er lodret langstrakt og højrestillet, vil den kollidere med Skabelon:Kristendom, hvis de to kommer på samme side. Man skal nok overveje, hvordan man undgår den situation. --Palnatoke 20. dec 2005 kl. 23:05 (CET)
Det er vel ikke nødvendigt at have begge skabeloner på evangelium-siderne.--B.A.C. 21. dec 2005 kl. 00:47 (CET)
Nødvendigt - nej, men det kunne være nyttigt. Det Ny Testamente er trods alt kristent særstof. Skabeloner som denne er principielt aldrig nødvendige - de er bare praktiske, når man skal skyde genvej i et over-emne. --Palnatoke 21. dec 2005 kl. 00:54 (CET)
I fortsættelse af Palnatokes indlæg vil jeg foreslå, at denne skabelon ændres til en navigationsskabelon, som placeres i bunden af artiklerne, jvf. f.eks. mange af de historiske skabeloner. Det giver også plads, så forkortelserne ikke skal være så barberede som nu. --Sir48 (Thyge) 21. dec 2005 kl. 07:34 (CET)

I har helt ret, det ser meget bedre ud med de mere sigende forkortelser. Mht. placering så er jeg mest stemt for, at skabelonen kører langs teksten enten i højre eller venstre side. Men hvis det giver for mange problemer, må vi jo placere den i bunden som Thyge foreslår.--B.A.C. 21. dec 2005 kl. 12:04 (CET)