Slaget ved Marne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En af de godt 600 berømte Renault taxier, der blev benyttet til at transportere ca. 6000 franske soldater til fronten ved Marne.

Slaget ved Marne fandt sted i september 1914 og var et af de første store slag under 1. verdenskrig. Slaget fandt sted ved floden Marne ikke langt fra Paris i Frankrig. De franske og britiske tropper havde 1.082.000 soldater på deres side, og tyskerne havde 920.000 soldater på deres side.

Inden slaget ved Marne var de britiske og franske tropper hårdt trængt af den velsmurte tyske krigsmaskine, men Marne blev et vendepunkt. Resultatet blev, at de tyske tropper måtte trække sig tilbage og gå i defensiv.

Fra den 26. august 1914 dannede general Joffre en ny hær ved hjælp af nye reserve divisioner og afdelinger taget fra Lorraine. Denne overførsel af tropper fra øst til vest blev udført lige bag forreste linje, i midten af et slag, ved hjælp af over 300 tog. Denne nye sjette arme var forbundet med BEF venstre fløj, vest for Marne fra Meaux på Pontoise, nord for Paris. Overførslen af ​​styrker fra øst til det franske centrum og venstre fløj fortsatte gennem 10. sep-tember, i alt tyve divisioner og tre kavaleri divisioner.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Oversigt over de vigtigste slag i 1. verdenskrigHistorieStub
Denne historieartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 49°01′N 3°23′Ø / 49.02°N 3.38°Ø / 49.02; 3.38