Slopestyle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Slopestyle
BEO 2008 Slopestyle course.jpg
Billede af en slopestyle bane, med 3 x 2 kickers
Højeste organisation FIS
Særlige kendetegn
Begge køn sammen? Individuelle konkurrencer
Type skisport, freestyle
Udstyr Snowboard eller ski samt hjelm
Olympisk sport 2014
Kicker landingzone

Slopestyle er en freestyle ski- og snowboard disciplin. Slopestyle går overordnet set ud på at køre gennem en bane, hvor man undervejs laver forskellige tricks på rails og kickers. Konceptet eksisterer også indenfor mountainbike freestyle, men banen i skisport er forskellig.

Slopestyle er en af de mest populære discipliner ved Winter X Games og blev en olympisk disciplin ved vinter-OL 2014 i Sotji Rusland.

Banens Opbygning[redigér | rediger kildetekst]

Forskellige rail designs

En typisk slopestyle bane er bygget op i to overordnede sektioner: Rails og Kickers

Rail sektionen er den første del af banen og består af de såkaldte "rails", der på dansk ville kunne oversættes med gelændere. Idéen at de skal minde om en forhindring som man ville kunne finde i det urbane miljø, der typisk er en trappe.

Der findes forskellige former for rails, nedenfor ses nogen eksempler:

Kicker sektionen er den anden og sidste del af banen der typisk består af 3 ramper af hård presset sne (is) - de såkaldte kickers. Den sidste af de 3 er typisk den største og her laver snowboarderen eller skiløberen derfor det mest komplicerede trick i repetoiret da formålet er at blive tildelt flest mulige point af konkurrencens dommere.

Ved større begivenheder er det ikke ualmindeligt at man bygger 2 kickers ved siden af hinanden således at der bliver 3x2 = 6 kickers i alt. Der vil da være forskel i kickerens højde og den mindre kan derfor få navnet "girlfriend kicker".

Olympiske Mestre[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]