Silver Jews: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ændrede 1 link og taggede 0 som døde.) #IABot (v2.0.7
Linje 20: Linje 20:
Det er almindeligt kendt, at Berman har haft problemer med depressioner.{{kilde mangler|dato=september 2018}} Ifølge en række artikler i forbindelse med det album ''Tanglewood Numbers'' var han også ude i både alkohol- og narkomisbrug, og i perioden mellem ''Bright Flight'' og ''Tanglewood Numbers'' forsøgte han på et tidspunkt at tage sit liv.
Det er almindeligt kendt, at Berman har haft problemer med depressioner.{{kilde mangler|dato=september 2018}} Ifølge en række artikler i forbindelse med det album ''Tanglewood Numbers'' var han også ude i både alkohol- og narkomisbrug, og i perioden mellem ''Bright Flight'' og ''Tanglewood Numbers'' forsøgte han på et tidspunkt at tage sit liv.


Bermans personlige problemer bør dog ikke fjerne fokus fra, at han er en fremragende lyriker og står bag en samling aldeles fremragende plader. Ved siden af musik-karrieren skriver han digte og udgav i 1999 digtsamlingen 'Actual Air' (Open City Books).<ref>[http://www.dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon/S/142750.htm Silver Jews – dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon]</ref>
Bermans personlige problemer bør dog ikke fjerne fokus fra, at han er en fremragende lyriker og står bag en samling aldeles fremragende plader. Ved siden af musik-karrieren skriver han digte og udgav i 1999 digtsamlingen 'Actual Air' (Open City Books).<ref>{{Cite web |url=http://www.dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon/S/142750.htm |title=Silver Jews – dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon |access-date= 9. november 2009 |archive-date= 5. marts 2016 |archive-url=https://web.archive.org/web/20160305184114/http://www.dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon/S/142750.htm |url-status=ok }}</ref>


== Diskografi ==
== Diskografi ==

Versionen fra 1. jan. 2021, 11:40

Denne artikel behøver tilrettelse af sprogstilen.
Sproget i denne artikel er af uencyklopædisk karakter. Da Wikipedia er en åben encyklopædi, der skal kunne læses af alle, er det vigtigt at holde et naturligt og neutralt dansk (uden f.eks. indforståede fagudtryk og superlativer). Du kan hjælpe ved at forbedre teksten.
Silver Jews
Information
Oprindelse Virginia, U.S.A.
Genre Rock
Aktive år 1989 - 2009
Medlemmer David Berman

Silver Jews var et amerikansk indie rock-band, der eksisterede i perioden 1989 til 2009. Det blev dannet af David Berman, Stephen Malkmus og Bob Nastanovich, mens de alle tre studerede ved University of Virginia.

Silver Jews var dog i udpræget grad David Bermans gruppe og kunstneriske vision, mens Malkmus og Nastanovich kun medvirkede på on/off-basis.

Det at Malkmus og Nastanovich senere fandt senere berømmelse i Pavement, et af lo-fi-rockens mest stilskabende bands, betød imidlertid, at Silver Jews ofte uretfærdigt er blevet betragtet som et Pavement-sideprojekt.

I starten var der dog visse fællestræk mellem de to grupper, herunder hangen til lo-fi-æstetik. F.eks. blev det meste af materialet til Silver Jews' to første ep'er indspillet på walkman.

Med årene blev udtrykket i Silver Jews' musik strammet betydeligt op, og der kom et markant twist af alternativ country til. Gruppens udtryk blev desuden i høj grad tegnet af David Bermans lakoniske sangforedrag og mørke baryton. Han er en litterær begavelse, og hans tekster er et stort aktiv for Silver Jews. Han er eminent til at skabe billeder, og han har et grundlæggende melankolsk livssyn, som imidlertid vejes op af en mørk humoristisk sans.

Det er almindeligt kendt, at Berman har haft problemer med depressioner.[kilde mangler] Ifølge en række artikler i forbindelse med det album Tanglewood Numbers var han også ude i både alkohol- og narkomisbrug, og i perioden mellem Bright Flight og Tanglewood Numbers forsøgte han på et tidspunkt at tage sit liv.

Bermans personlige problemer bør dog ikke fjerne fokus fra, at han er en fremragende lyriker og står bag en samling aldeles fremragende plader. Ved siden af musik-karrieren skriver han digte og udgav i 1999 digtsamlingen 'Actual Air' (Open City Books).[1]

Diskografi

Albums

EPs

  • 1992: Dime Map of the Reef
  • 1993: The Arizona Record'
  • 2001: Tennessee

Singler

  • 1992: "Dime Map of the Reef"
  • 1993: "Silver Jews and Nico"
  • 1998: "Blue Arrangements"
  • 1998: "Send in the Clouds"
  • 1998: "Self Ignition"
  • 1999: "Hot as Hell"

Referencer

  1. ^ "Silver Jews – dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon". Arkiveret fra originalen 5. marts 2016. Hentet 9. november 2009.

Eksterne henvisninger


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.