Saz: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Artiklen får det til at se ud som om, at saz er et tyrkisk instrument. Det er et instrument anvendt i mange forskellige kulturer. Tyrkere har tendensen til at benægte andre kulturer og etniske grupper. Ordet 'saz' er ikke engang tyrkisk...
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Baglama turc manche long.jpg|thumb|Saz]]
[[Fil:Baglama turc manche long.jpg|thumb|Saz]]


'''Saz''' er en betegnelse der bruges om en række langhalsede [[lut]]instrumenter. Instrumentet bruges i tyrkisk, aserbajdsjansk, kurdisk, assyrisk, armenisk og balkansk musik.
'''Saz''' er en betegnelse der bruges om en række langhalsede [[lut]]instrumenter. Instrumentet bruges i tyrkisk, aserbajdsjansk, kurdisk, assyrisk, armenisk og balkansk musik. En saz udover, at betyde langhalsede instrumenter, har det også en baglama som er inde i saz kategorien. En baglama er et helt fantastisk instrument og kan bruges i næsten alle sange og melodier i hele verden.


{{Commonscat|Sazs}}
{{Commonscat|Sazs}}

Versionen fra 22. okt. 2020, 20:23

Saz

Saz er en betegnelse der bruges om en række langhalsede lutinstrumenter. Instrumentet bruges i tyrkisk, aserbajdsjansk, kurdisk, assyrisk, armenisk og balkansk musik. En saz udover, at betyde langhalsede instrumenter, har det også en baglama som er inde i saz kategorien. En baglama er et helt fantastisk instrument og kan bruges i næsten alle sange og melodier i hele verden.


MusikinstrumentSpire
Denne artikel om et musikinstrument er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Musik