Devaluering: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
54 bytes tilføjet ,  for 15 år siden
m
Formateret
m (robot Tilføjer: sv:Devalvering)
m (Formateret)
'''Devaluering''' er i makroøkonomisk henseende det fænomen, at en [[valuta|valutas] pris falder i forhold til prisen på andre valutaer.
{{formatering}}
 
I makroøkonomisk henseende betegner devaluering det fænomen, at en valutas pris falder i forhold til prisen på andre valutaer. Dette er et værktøj for den statslige økonomiske organisation, der dermed kan søge at gøre import dyrere og dermed skabe et fald i import og omvendt gøre eksport mere favorabelt for udlandet. Valutanedskrivning kan derfor bruges til at forbedre et lands handelsbalance. Dog kan en afskrivning med efterfølgende højere importpriser også medføre øget inflation.
Dette er et værktøj for den statslige [[økonomi|økonomiske]] [[organisation]], der dermed kan søge at gøre [[import]] dyrere og dermed skabe et fald i import og omvendt gøre [[eksport]] mere favorabelt for udlandet.
 
Valutanedskrivning kan derfor bruges til at forbedre et lands [[handelsbalance]]. Dog kan en afskrivning med efterfølgende højere importpriser også medføre øget [[inflation]].
 
[[Kategori:Økonomi]]
 
[[cs:Devalvace]]
17.232

redigeringer

Navigationsmenu