Karst: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ny side: == Karstlandskab == et landskab, hvor kalkstensunderlaget når frem til overfladen og bliver omformet af bl.a. det rindende vand. Floderne har ofte underjordiske løb. Sænkninger ([[doline...
 
m wiki, format, {{kat}}
Linje 1: Linje 1:
'''Karstlandskab''' er et [[landskab]], hvor [[kalksten]]sunderlaget når frem til overfladen og bliver omformet af bl.a. det rindende vand. Floderne har ofte underjordiske løb. Sænkninger ([[doliner]]) bl.a. som følge af nedstyrtninger i underjordiske huler. Et sådant landskab findes i landsdelen Karst i [[Jugoslavien]] (østlige del af [[Istrien]]).
== Karstlandskab ==

et landskab, hvor kalkstensunderlaget når frem til overfladen og bliver omformet af bl.a. det rindende vand. Floderne har ofte underjordiske løb. Sænkninger ([[doliner]])bl.a. som følge af nedstyrtninger i underjordiske huler. Et sådant landskab findes i landsdelen Karst i [[Jugoslavien]] (østlige del af [[Istrien]]).<br />
Kilde: Munkgaards Geografi Leksikon
==Kilde==
* ''Munkgaards Geografi Leksikon''

{{kategori}}

Versionen fra 17. jun. 2007, 12:14

Karstlandskab er et landskab, hvor kalkstensunderlaget når frem til overfladen og bliver omformet af bl.a. det rindende vand. Floderne har ofte underjordiske løb. Sænkninger (doliner) bl.a. som følge af nedstyrtninger i underjordiske huler. Et sådant landskab findes i landsdelen Karst i Jugoslavien (østlige del af Istrien).

Kilde

  • Munkgaards Geografi Leksikon
Kategori mangler
Denne side hører til i en eller flere kategorier. Kategoriser venligst denne side ved at placere den sammen med lignende emner. Fjern skabelonen efter kategorisering. Bemærk, at kategorier påsat via skabeloner, samt meget generelle kategorier ikke bør betragtes som tilstrækkelige.