Yuppie: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
EPO (diskussion | bidrag)
m Gendannelse til seneste version ved EPO, fjerner ændringer fra 83.73.183.14 (bidrag)
Linje 1: Linje 1:
Begrebet '''yuppie''' opstod i [[1981]] til [[1983]] i [[USA]] og selve ordet er en forkortelse af ''young urban professional'' med endelsen -ie. Altså en ung person med vellønnet arbejde.
Begrebet Yuppie et amerikansk udtryk som opstod i 1981 til 1983. selve ordet er en forkortelse at Young urban professional med endelsen –ie. Oversat på dansk, en ung person med vellønnet arbejde. Meget forveksler yuppier med hippier fordi de 2 ord lyder meget ens, men de to kulturer er nemmest stik modsatte. Begrebet Yuppier kommer fra New York og betegner en gruppe unge mennesker, der foretrak en livsstil med vægt på egen vækst og succes, nøgle orderne var dyrt tøj, aktier, lynkarriere, dyre lejligheder samt et liv på byernes cafeer. Ting der kan købes for penge er hvad der adskilte yuppier fra hinanden. Alt gik ud på hvem der gik i det dyreste tøj og hvad der brugte flest penge. det var ikke selv de rige der kaldte sig for yuppier, men det var de mennesker der så dem der opfandt det ”øgenavn” Yuppier. Yuppier er dem der kommer i de lidt finere kredse. Det er ikke alle yuppier der har mange penge, nogle efterligner dem bare og narre folk til at tror at de er rige. Det er selvfølgelig heller ikke alle riger der er yuppier. Der er også masser af yuppier i Danmark, men man antager ikke de menneske som opfører sig som det vi kender for yuppier, da det udtryk er gået lidt af mode, mange mener at Yuppierne forsvar ved årtusinde skiftet, men de er her stadig.
De Fleste af os kan nok kende lidt af det at være yuppie fra vores hverdag, da meget af børns/unge menneskers liv handler om at være sej og ”med på mode”.


Meget påfaldende har ordet en lydelige sammenhæng med [[hippie]], men er nærmest det modsatte.


Begrebet kommer fra [[New York]] og betegner en gruppe unge mennesker, der foretrak en livsstil med vægt på egen vækst og succes, nøgleorderne var dyrt tøj, aktier, high tech, lynkarriere, dyre lejligheder samt et liv på byernes cafeer. '''Ting''' var hvad adskilte yuppierne fra hinanden. Alt kom ud på hvem der havde det dyreste tøj på og hvem der brugte flest penge.


[[Kategori:Subkulturer]]
[[Kategori:Subkulturer]]

Versionen fra 29. aug. 2007, 16:21

Begrebet yuppie opstod i 1981 til 1983 i USA og selve ordet er en forkortelse af young urban professional med endelsen -ie. Altså en ung person med vellønnet arbejde.

Meget påfaldende har ordet en lydelige sammenhæng med hippie, men er nærmest det modsatte.

Begrebet kommer fra New York og betegner en gruppe unge mennesker, der foretrak en livsstil med vægt på egen vækst og succes, nøgleorderne var dyrt tøj, aktier, high tech, lynkarriere, dyre lejligheder samt et liv på byernes cafeer. Ting var hvad adskilte yuppierne fra hinanden. Alt kom ud på hvem der havde det dyreste tøj på og hvem der brugte flest penge.