Niels Steensens Gymnasium: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Hqb (diskussion | bidrag)
ikke helgen, kun salig
Linje 2: Linje 2:


== Historie ==
== Historie ==
Skolen blev grundlagt i [[1950]] af [[Jesuit|Jesuitterne]], som ejer skolens hovedbygning. Hovedbygningen er fra [[1914]] og rummede oprindeligt et kloster for [[Benediktinerordenen|benediktinersøstrene]], før jesuitterne købte bygningen. På grund af behov for flere og bedre faciliteter til specielt idræt og naturvidenskab købte skolen i [[1960]] en bygning på [[Australiensvej]]. Jesuitterne navngav skolen efter den store danske naturvidenskabsmand og katolske teolog [[Niels Steensen]], der har status af helgen indenfor den katolske kirke. Begrundelsen for at opkalde skolen efter Niels Steensen var, at han mæglede mellem både [[protestantisme]] og [[katolicisme]] og mellem [[videnskab]] og [[religion]]. Skolen er den eneste i Norden, der er drevet af jesuitterordenen.
Skolen blev grundlagt i [[1950]] af [[Jesuit|Jesuitterne]], som ejer skolens hovedbygning. Hovedbygningen er fra [[1914]] og rummede oprindeligt et kloster for [[Benediktinerordenen|benediktinersøstrene]], før jesuitterne købte bygningen. På grund af behov for flere og bedre faciliteter til specielt idræt og naturvidenskab købte skolen i [[1960]] en bygning på [[Australiensvej]]. Jesuitterne navngav skolen efter den store danske naturvidenskabsmand og katolske teolog [[Niels Steensen]], der har status af [[beatifikation|salig]] indenfor den katolske kirke. Begrundelsen for at opkalde skolen efter Niels Steensen var, at han mæglede mellem både [[protestantisme]] og [[katolicisme]] og mellem [[videnskab]] og [[religion]]. Skolen er den eneste i Norden, der er drevet af jesuitterordenen.


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 28. jul. 2008, 20:40

Niels Steensens Gymnasium (eller NSG) er en katolsk skole på Sankt Kjelds Gade på Østerbro i København, som rummer både en grundskole og et gymnasium. Skolen drives på et katolsk grundlag og tager sit udgangspunkt i den ignatianske pædagogik og tradition. Skolens hovedbygning er forbundet med Sankt Augustin KirkenJagtvej ved siden af Fælledparken.

Historie

Skolen blev grundlagt i 1950 af Jesuitterne, som ejer skolens hovedbygning. Hovedbygningen er fra 1914 og rummede oprindeligt et kloster for benediktinersøstrene, før jesuitterne købte bygningen. På grund af behov for flere og bedre faciliteter til specielt idræt og naturvidenskab købte skolen i 1960 en bygning på Australiensvej. Jesuitterne navngav skolen efter den store danske naturvidenskabsmand og katolske teolog Niels Steensen, der har status af salig indenfor den katolske kirke. Begrundelsen for at opkalde skolen efter Niels Steensen var, at han mæglede mellem både protestantisme og katolicisme og mellem videnskab og religion. Skolen er den eneste i Norden, der er drevet af jesuitterordenen.

Eksterne henvisninger

55°42′31.2″N 12°33′59.5″Ø / 55.708667°N 12.566528°Ø / 55.708667; 12.566528