Forskel mellem versioner af "National Wrestling Alliance"

Spring til navigation Spring til søgning
1.552 bytes tilføjet ,  for 12 år siden
historie, 1. del
(intro ændret)
(historie, 1. del)
'''National Wrestling Alliance (NWA)''' er det ledenede organ for en gruppe af uafhængige wrestlingorganisationer i [[USA]] og anerkender og uddeler bl.a. [[NWA World Heavyweight Championship]] og [[NWA World Tag Team Championship]], der historisk set er nogle af de mest prestigefyldte VM-titler inden for wrestling. Før 1980'erne var det stort set NWA, der styrede professionel [[wrestling]] i USA, men organisationen har meget lidt indflydelse i dag.
 
== Historie ==
 
National Wrestling Alliance blev oprettet i 1948 og samlede en masse mindre regionale wrestlingorganisationer, der tidligere hver især havde anerkendt deres egen "verdensmester", mens omverdenen ikke anerkendte den. Det blev dermed NWA's opgave at anerkende en fælles og rigtig verdensmester, der skulle fungere som verdensmester for alle territorierne. [[Pro Wrestling Illustrated]] anerkendte ydermere NWA's VM-titel, som en ægte VM-titel. Orville Brown blev den første NWA World Heavyweight Champion i 1948. Det var verdensmesterens opgave at rejse rundt til de uafhængige wrestlingorganisationer og forsvare titlen mod organisationens stærkeste mand.
 
I midten af 1950'erne begyndte der dog at opstå problemer inden i NWA. Flere af de uafhængige organisationer var utilfredse med, at [[Lou Thesz]] oftes var indehaver af NWA World Heavyweight Championship, og det resulterede i, at de første organisationer meldte sig ud af NWA i 1957. [[American Wrestling Association]] (AWA) meldte sig også ud af NWA i 1957 og begyndte at anerkende [[Verne Gagne]] som AWA World Heavyweight Champion. AWA's succes betød, at Pro Wrestling Illustrated ligeledes anerkendte AWA World Heavyweight Championship, som en rigtig VM-titel, og de to organisationer begyndte at konkurrere. I 1963 brød endnu et stort territorium fri af NWA. Det var Vincent J. McMahons [[World Wide Wrestling Federation]] (WWWF), i dag [[World Wrestling Entertainment]] (WWE), og AWA og WWWF dominerede i 1960'erne og 1970'erne professionel wrestling i USA.
 
 
 
3.435

redigeringer

Navigationsmenu