Handelsmesse: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Handelsmesse''' er en udstilling, hvor [[producent (økonomi)|producent]]er og [[forhandler]]e udstiller [[vare]]r, og aftaler om handeler bilver indgået. Oftest er en handelsmesse begrænset til en bestemt varegruppe.
'''Handelsmesse''' ''(også kaldet messe)'' er en udstilling, hvor en stor gruppe [[producent (økonomi)|producent]]er og [[forhandler]]e udstiller [[vare]]r, og handelsaftaler bliver indgået. Messer er oftest begrænset til en bestemt faggruppe, målgruppe eller tema. Da '''Messer''' oftes har mange udstillere og besøgende afholdes de mange gange i haller som f.eks. [[Forum (København)|Forum]] og [[Øksnehallen]] i København , eller i deciderede [[udstilingscenter|udstillingscentre]] som [[Bellacentret]], eller som [[Messecenter Herning]], der er [[Skandinavien]]s største messe- og udstillingscenter med over 100.000 m² udstillingsareal.


[[Messer i historisk perspektiv]]
Historisk har selve handelen med varer spillet en større rolle ved handelsmesser. I [[middelalder]]en var for eksempel de store [[Champagnemesser]] et centrum for handel.
'''Begrebet "messe"''' stammer fra det [[katolsk]]e [[Kermesse]], en festligholdelse af en kirkes indvielsesdag. Ved denne lejlighed strømmede folk til kirken fra nær og fjern - og det benyttede de handlende sig af. De stillede deres boder op omkring [[kirke]]n og falbød deres varer til [[kirkegænger]]ne. Byer som [[Leipzig]] og[[ Frankfurt]] i [[Tyskland]] fik tidligt særlige privilegier som messebyer. Privilegier, som har holdt ved siden, idet begge byer stadig er vigtige messebyer med meget store haller til messer og udstillinger.
{{Samfstub}}


[[Typer af messer]]
Der findes flere typer af messer:
*'''Fagmesser'''. Fagmesser henvender sig til en bestemt faggruppe. Som eksempel kan nævnes [[Agromek]] i Herning, der henvender sig til landbruget.
*'''Lukkede fagmesser'''. Lukkede fagmesser henvender til et bestemte indbudte gæster. Det kan f.eks. være indkøbere.
*'''publikumsmesser''' (udstillinger) er [[Ferie for alle]], diverse [[biludstillinger]] samt en underskov af lokale udstillinger i de mindre messecentre og sportshaller.




[[Kategori:Handel]]
[[Kategori:Handel]]
[[Kategori:Kommunikation]]
[[Kategori:massemedier]]


[[ca:Fira]]
[[ca:Fira]]

Versionen fra 26. apr. 2009, 19:11

Handelsmesse (også kaldet messe) er en udstilling, hvor en stor gruppe producenter og forhandlere udstiller varer, og handelsaftaler bliver indgået. Messer er oftest begrænset til en bestemt faggruppe, målgruppe eller tema. Da Messer oftes har mange udstillere og besøgende afholdes de mange gange i haller som f.eks. Forum og Øksnehallen i København , eller i deciderede udstillingscentre som Bellacentret, eller som Messecenter Herning, der er Skandinaviens største messe- og udstillingscenter med over 100.000 m² udstillingsareal.

Messer i historisk perspektiv Begrebet "messe" stammer fra det katolske Kermesse, en festligholdelse af en kirkes indvielsesdag. Ved denne lejlighed strømmede folk til kirken fra nær og fjern - og det benyttede de handlende sig af. De stillede deres boder op omkring kirken og falbød deres varer til kirkegængerne. Byer som Leipzig ogFrankfurt i Tyskland fik tidligt særlige privilegier som messebyer. Privilegier, som har holdt ved siden, idet begge byer stadig er vigtige messebyer med meget store haller til messer og udstillinger.


Typer af messer Der findes flere typer af messer:

  • Fagmesser. Fagmesser henvender sig til en bestemt faggruppe. Som eksempel kan nævnes Agromek i Herning, der henvender sig til landbruget.
  • Lukkede fagmesser. Lukkede fagmesser henvender til et bestemte indbudte gæster. Det kan f.eks. være indkøbere.
  • publikumsmesser (udstillinger) er Ferie for alle, diverse biludstillinger samt en underskov af lokale udstillinger i de mindre messecentre og sportshaller.