Single (musik): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Sidste sætning gav ikke mening.
mere
Linje 1: Linje 1:
En '''single''' er en kort [[grammofonplade]] eller [[Compactdisk|cd]], typisk med 1-5 [[sang]]e, hvoraf den første sang er navngiveren til singlen. De øvrige sange kan være [[remix|genindspilninger]] af den første sang eller nogle helt andre sange.
En '''single''' er en kort [[grammofonplade]] eller [[Compactdisk|cd]], typisk med 1-5 [[sang]]e, hvoraf den første sang er navngiveren til singlen. De øvrige sange kan være [[remix|genindspilninger]] af den første sang eller nogle helt andre sange. Singler udgives som regel før eller efter udgivelsen af et [[studiealbum]] for at promovere musikken og sælge mere.


== Single (grammofonplade) ==
== Single (grammofonplade) ==

Versionen fra 15. jul. 2009, 14:13

En single er en kort grammofonplade eller cd, typisk med 1-5 sange, hvoraf den første sang er navngiveren til singlen. De øvrige sange kan være genindspilninger af den første sang eller nogle helt andre sange. Singler udgives som regel før eller efter udgivelsen af et studiealbum for at promovere musikken og sælge mere.

Single (grammofonplade)

Også kaldet 45-single.

En 45-single har en a-side og en b-side, hvor a-siden navngiver singlen. En 45-single er mindre end en grammofonplade.

Nogle musikere vælger også at udgive en maxi-single.

Cd-single

En cd-single har ligesom en cd kun en side og har samme diameter som et cd-album. I denne sammenhæng bruges ordet 'b-side' om siden, der er indspillet.