Spring til indhold

FK Dynamo Moskva: Forskelle mellem versioner

1 byte fjernet ,  for 13 år siden
stadigt > stadig (endnu, ikke uafbrudt)
(stadigt > stadig (endnu, ikke uafbrudt))
Dynamo-sportsforbundet blev dannet i 1923 på forordning af den berygtede Feliks Dzerzjinskij, grundlægger af [[NKVD]]. Holdene under Dynamo-sportsforbundet (feks. også Dinamo [[Kiev]], [[Tbilisi]], [[Minsk]], [[Dresden]], [[Sofia]] osv) blev således affilieret med politiet og efterretningstjenesten. Dynamo Moskva bliver af samme grund ofte hånet af modstandernes fans og bliver kaldt "Affald", som er slang for politiet i Rusland.
 
Med NKVD/KGB i ryggen blev Dynamo Moskva hurtigt klart det stærkeste fodboldhold i Sovjetunionen. I takt med at fodbold op igennem 30erne blev stadigtstadig mere populært, blev klubben hurtigt et prestigeprojekt for diverse chefer for NKVD. Til de vigtigste kampe sad chefen for NKVD altid i loungen og holdt hof. Især var [[Lavrentij Pavlovitj Berija]], som selv havde været en habil spiller i sin ungdom, en stor fan af klubben.
 
I 30erne, 40erne og især i 50erne var Dynamo, sammen med Spartak og CSKA Moskva, det stærkese hold i Sovjetunionen, men siden er det gået stærkt ned ad bakke.
Anonym bruger