Kavitation: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
TobeBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: ca:Cavitació
Imødekommelse af opfordringen til at forbedre artiklen
Linje 1: Linje 1:
{{QA-intro}}
{{QA-intro}}
Hvis en skrue drejer for hurtigt kan vandet ikke følge skruens form. Dette resulterer i, at vandet "slipper" skruen og i princippet danner [[gas]] bobler. Dette kaldes kavitation og det resulterer i tabt [[energi]], [[støj]] og rystelser. Det kan skade skruen. Dette kalder man kavitations slid.
'''Kavitation''' (dannelse af hulrum) er et fænomen, der kan opstå, hvis en skibsskrue drejer for hurtigt, således at det omgivende vand ikke kan følge skruens form. Dette resulterer i, at vandet ''slipper'' skruen og i princippet danner [[gas]] bobler. Dette kaldes kavitation og det resulterer i tabt [[energi]], [[støj]] og rystelser. Det kan skade skruen. Dette kalder man kavitations-slid.


{{Tekstub}}
{{Tekstub}}

Versionen fra 12. nov. 2009, 21:26

Kavitation (dannelse af hulrum) er et fænomen, der kan opstå, hvis en skibsskrue drejer for hurtigt, således at det omgivende vand ikke kan følge skruens form. Dette resulterer i, at vandet slipper skruen og i princippet danner gas bobler. Dette kaldes kavitation og det resulterer i tabt energi, støj og rystelser. Det kan skade skruen. Dette kalder man kavitations-slid.

Teknik og teknologiSpire
Denne artikel om teknik eller teknologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.