V-tegn: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
Maitch (diskussion | bidrag)
m wiki, stub
Linje 1: Linje 1:
Det berømte "V-tegn", et af [[Churchill]]s vartegn, stammer fra en belgisk radioreporter, [[Victor de Laveleye]], i slutningen af 1940. Ordet "sejr" på henholdsvis engelsk, hollandsk og fransk starter med V. Senere satte man lyd på V-tegnet. Det blev morseversionen af bogstavet "V" og åbningstakten til [[Beethoven]]s Skæbnesymfoni på tromme - tre korte og en lang tone, og dette blev åbningsstrofen på alle europæiske udsendelser på BBC.
Det berømte '''V-tegn''' er et af [[Churchill]]s vartegn, stammer fra en belgisk radioreporter, [[Victor de Laveleye]], i slutningen af 1940. Ordet "sejr" på henholdsvis engelsk, hollandsk og fransk starter med V. Senere satte man lyd på V-tegnet. Det blev morseversionen af bogstavet "V" og åbningstakten til [[Beethoven]]s Skæbnesymfoni på tromme - tre korte og en lang tone, og dette blev åbningsstrofen på alle europæiske udsendelser på BBC.


==Kilde==
----
* [[Lexopen]]
'''Kilder/henvisninger'''


{{stub}}
* Lexopen

Versionen fra 6. okt. 2005, 00:36

Det berømte V-tegn er et af Churchills vartegn, stammer fra en belgisk radioreporter, Victor de Laveleye, i slutningen af 1940. Ordet "sejr" på henholdsvis engelsk, hollandsk og fransk starter med V. Senere satte man lyd på V-tegnet. Det blev morseversionen af bogstavet "V" og åbningstakten til Beethovens Skæbnesymfoni på tromme - tre korte og en lang tone, og dette blev åbningsstrofen på alle europæiske udsendelser på BBC.

Kilde

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.