Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ks (diskussion | bidrag)
m flyttede Bagmandspolitiet til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet over en omdirigering: Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet er den officielle betegnelse
Ks (diskussion | bidrag)
udvidet tekst med opgaver og aktuel statsadvokat
Linje 1: Linje 1:
'''Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet''', populært kaldet '''bagmandspolitiet''', er en særlig myndighed inden for den [[Danmark|danske]] [[politi- og anklagemyndighed]], som har til formål at efterforske kompliceret [[økonomisk kriminalitet]]. I myndigheden arbejder såvel jurister som politiuddannet personale, og myndigheden står derfor selv for hele efterforskningen i dets sager.
'''Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet''', populært kaldet '''bagmandspolitiet''' eller '''SØK''', er en særlig myndighed inden for den [[Danmark|danske]] [[politi- og anklagemyndighed]], som har til formål at efterforske kompliceret [[økonomisk kriminalitet]] der er af særligt betydeligt omfang eller er led i organiseret kriminalitet. Indenfor disse områder opererer myndigheden i hele landet.


I myndigheden arbejder såvel jurister som politiuddannet personale, og myndigheden står derfor selv for efterforskningen i dets sager. Efterforskningen sker i et samarbejde mellem politifolk og jurister, samt eventuelt med ekstern bistand, eksempelvis fra [[revisorer]]. Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet er således ikke blot en normal anklagemyndighed, men også en politiafdeling. Derved adskiller myndigheden sig fra de regionale [[statsadvokat]]er, hvis sager alle bliver efterforsket af politiet. Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet er dog også anklagemyndighed, og myndighedens jurister møder som anklagere når sagerne skal behandles i [[domtol|retten]].
Derved adskiller myndigheden sig fra de regionale [[statsadvokat]]er, hvis sager alle bliver efterforsket af politiet.


Enheden ledes af statsadvokat Jens Madsen.
== Kolleger i andre lande ==

==Eksterne links==
* [http://www.rigsadvokaten.dk/?id=78 Rigsadvokatens hjemmeside om Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet]

== Tilsvarende enheder i andre lande ==
*[[Norge]]: [[Økokrim]]
*[[Norge]]: [[Økokrim]]
*[[Sverige]]: [[Ekobrottsmyndigheten]]
*[[Sverige]]: [[Ekobrottsmyndigheten]]
*[[Polen]]: [[pl:Biuro ds. Przestępstw Gospodarczych]]



[[Kategori:Kriminalitet]]
[[Kategori:Kriminalitet]]
Linje 12: Linje 19:
[[Kategori:Retsvæsen]]
[[Kategori:Retsvæsen]]
[[Kategori:Straffeproces]]
[[Kategori:Straffeproces]]

[[pl:Biuro ds. Przestępstw Gospodarczych]]
[[sv:Ekobrottsmyndigheten]]

Versionen fra 2. maj 2010, 14:06

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, populært kaldet bagmandspolitiet eller SØK, er en særlig myndighed inden for den danske politi- og anklagemyndighed, som har til formål at efterforske kompliceret økonomisk kriminalitet der er af særligt betydeligt omfang eller er led i organiseret kriminalitet. Indenfor disse områder opererer myndigheden i hele landet.

I myndigheden arbejder såvel jurister som politiuddannet personale, og myndigheden står derfor selv for efterforskningen i dets sager. Efterforskningen sker i et samarbejde mellem politifolk og jurister, samt eventuelt med ekstern bistand, eksempelvis fra revisorer. Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet er således ikke blot en normal anklagemyndighed, men også en politiafdeling. Derved adskiller myndigheden sig fra de regionale statsadvokater, hvis sager alle bliver efterforsket af politiet. Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet er dog også anklagemyndighed, og myndighedens jurister møder som anklagere når sagerne skal behandles i retten.

Enheden ledes af statsadvokat Jens Madsen.

Eksterne links

Tilsvarende enheder i andre lande