Forskel mellem versioner af "Kirsten Olstrup Seeger"

Spring til navigation Spring til søgning
363 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
lix
(lix)
(lix)
'''Kirsten Olstrup Seeger''' er en dansk journalist og [[forfatter]], DFF. Hun er født 3.6. 1944.
Kirsten Seeger vakte opmærksomhed med en kronik i Politiken den 4.5.2005 om forskellen på service i danske og britiske arkiver. DR fulgte sagen og citerede etablerede forskere for, at forholdene på Rigsarkivet var meget værre tidligere.
Hun samlede materiale til en bog om [[Alice Texel]], der i 1941 kom til [[Tyskland]] og i tysk militæruniform. Derved fik Kirsten Seeger adgang til sin fars arkiver og skrev bogen [[Friendly Fire (bog)|Friendly Fire]] (2008).
 
I den beretter hun, hvad hun har kunnet finde om sin far, [[Aage Helge Olstrup]]. Han var engelsk spion og kom i klemme mellem de to engelske [[efterretningsvæsen]]er, der virkede i Danmark under [[besættelsen]]. Han kom i "friendly fire" og blev stukket i to omgange. Anden gang, mens han sad i [[Vestre Fængsel]]s, tyske afdeling.
HunKirsten Seeger samlede materiale til en bog om [[Alice Texel]] fra Birkelse, der i 1941 kom til [[Tyskland]] og i tysk militæruniform. Dervedog fikgjorde flugten med fra øst mod vest. Kirsten Seeger fik med besvær adgang til sinprivate farslukkede arkiver og skrev bogen [[Friendly Fire (bog)|Friendly Fire]] (2008).
I den beretter hun, hvad hun har kunnet finde af øjenvidneskildringer og generelle kilder om sin far, [[Aage Helge Olstrup]]. Han var engelsk spion og kom i klemme mellem de to engelske [[efterretningsvæsen]]er, der virkede i Danmark under [[besættelsen]]. Han kom i "friendly fire" og blev stukket i to omgange. Anden gang, mens han sad i [[Vestre Fængsel]]s, tyske afdeling.
Kirsten Seeger arbejder som [[journalist]] på [[Bornholms Tidende]].
 
Anonym bruger

Navigationsmenu