Steradian: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
FlaBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: no
Jeppesn (diskussion | bidrag)
mNo edit summary
Linje 1: Linje 1:
En '''steradian''' (symbol: ''sr'') er i [[geometri]]en en [[SI|SI-enhed]] for [[rumvinkel]]mål. På en [[kugle]]flade med [[radius]] 1 m og rumvinklens toppunkt som centrum er rumvinklen på 1 steradian hvis den del af kuglefladen der afskæres af rumvinklen har et areal på 1 m<sup>2</sup>. Dvs. fx at rumvinklen i toppen af en [[kegle]] er på 1 steradian hvis keglefladen afskærer et areal på 1 m<sup>2</sup> af en kugleflade med centrum i keglens top og radius 1 m.
En '''steradian''' (symbol: ''sr'') er i [[geometri]]en en [[SI|SI-enhed]] for [[rumvinkel]]mål. På en [[kugle]]flade med [[radius]] 1 m og rumvinklens toppunkt som centrum er rumvinklen på 1 steradian hvis den del af kuglefladen der afskæres af rumvinklen, har et areal på 1 m<sup>2</sup>. Dvs. fx at rumvinklen i toppen af en [[kegle]] er på 1 steradian hvis keglefladen afskærer et areal på 1 m<sup>2</sup> af en kugleflade med centrum i keglens top og radius 1 m.


[[Kategori:Geometri]]
[[Kategori:Geometri]]

Versionen fra 20. dec. 2005, 13:54

En steradian (symbol: sr) er i geometrien en SI-enhed for rumvinkelmål. På en kugleflade med radius 1 m og rumvinklens toppunkt som centrum er rumvinklen på 1 steradian hvis den del af kuglefladen der afskæres af rumvinklen, har et areal på 1 m2. Dvs. fx at rumvinklen i toppen af en kegle er på 1 steradian hvis keglefladen afskærer et areal på 1 m2 af en kugleflade med centrum i keglens top og radius 1 m.