Forskel mellem versioner af "Münchenaftalen"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte fjernet ,  for 10 år siden
engelsk hvidbog
(engelsk hvidbog)
 
Formålet med konferencen var at diskutere Tjekkoslovakiets forhold til territoriale krav fra [[Adolf Hitler]]. Sudeterland var af enorm strategisk betydning for Tjekkoslovakiet, da det meste af landets forsvarsværker var lå her langs bjergkæden, der var grænsen til det tyske rige.
Med den italienske diktator [[Benito Mussolini]] som mægler gav den engelske ministerpræsidentpemierminister [[Arthur Neville Chamberlain]] og den franske ministerpræsident [[Édouard Daladier]] efter ønske fra Tyskland tilladelse til, at det multietniske Sudeterland blev opdelt mellem [[Nazi-Tyskland]], [[Polen]] og [[Ungarn]]. Dette gjorde de, da de håbede ved en [[Appeasement-politik]], hvor de gav efter for tyske krav, at kunne forhindre krig. Året efter brød [[2. verdenskrig]] alligevel ud, og Münchenaftalen er en påmindelse om aldrig at give efter for diktatorers krav.
 
Efter 2. Verdenskrig faldt området tilbage til [[Tjekkoslovakiet]]. Først den 11. 1973 blev aftalen endeligt juridisk ugyldiggjort og [[Vesttyskland]] frafaldt alle krav som en del af sin [[Ostpolitik]].
Anonym bruger

Navigationsmenu