Forskel mellem versioner af "Bydele i Københavns Kommune"

Spring til navigation Spring til søgning
retter
(retter)
[[Fil:Districts of Copenhagen municipality 2007.svg|thumb|upright|Administrative bydele i Københavns Kommune 2007-]]
'''Bydele i Københavns Kommune''' er officielt 10 administrative [[bydel]]e med tilhørende [[lokaludvalg]]. Desuden findes der uformelle og funktionelle bydele og kvarterer[[kvarter (by)|kvarter]]er i [[Københavns Kommune]].
 
== Administrative bydele ==
 
=== Lokaludvalg ===
Hver bydel har sit eget lokaludvalg, med to undtagelser. Indre By har har også et lokaludvalg for [[Christianshavn]], mens Vesterbro/Kongens Enghave har lokaludvalg for [[Vesterbro (København)|Vesterbro]] og [[Kongens Enghave]], således er der i alt 12 lokaludvalg. Hvert lokaludvalg har 23 medlemmer heraf er 7 medlemmer politisk udpegede af de politiske partier i Københavns Borgerrepræsentation, mens de resterende 14 medlemmer repræsenterer lokale foreninger og beboere. De første lokaludvalg blev oprettet i 2006, hvor Valby, Østerbro og Vanløse fik lokaludvalg. De nuværende 12 lokaludvalg har alle eksisteret siden udgangen af 2008.<ref>[http://www.kk.dk/PolitikOgIndflydelse/ByensStyre/SaerligeUdvalgOgRaad/Lokaludvalg/Faktaomlokaludvalg.aspx www.kk.dk Fakta om lokaludvalg, Københavns Kommune 2011]</ref>
 
== UformelleFunktionelle bydele ==
Udover de officielle administrative bydele, så findes også nogle funktionelle bydele. [[Nordvestkvarteret]] der i praksis er synonymt med postnummerdistriktet ''Nordvest'' er et hyppigt benyttet navn for en uformelfunktionel bydel, der primært består af Bispebjerg-bydel, men også af mindre dele af Vanløse og Nørrebro bydele.
 
Øvrige funktionelle bydele er [[Islands Brygge]], [[Ørestad]], [[Christianshavn]], [[Vesterbro (København)|Vesterbro]] og [[Kongens Enghave]].
 
== Historie ==
62.239

redigeringer

Navigationsmenu