Spring til indhold

Islandsk fårehund: Forskelle mellem versioner

197 bytes tilføjet ,  for 10 år siden
ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
'''Islandsk Fårehund''' (íslenskur fjárhundur) er en hunderace. Den er blandt anden i familie med [[Finsk Laphund]]. Den Islandske Fårehund er den eneste hunderace der stammer fra Island.
 
Den er meget lærenem og kræver normal motion. Den er en god og livlig familiehund og den vil hurtigt knytte sig til ejeren. Dog har denne race et medfødt instinkt til at gø.
 
Alle islandske fårehunde har noget hvidt på sig (fx: en hvid [[pote]]). Den mest normale farve inden for denne race er rød.
 
Islandske fårehunde kan have mange forskellige farver, og aftegn. Alle Islandske fårehunde ser forskellige ud. De er ligesom [[Border Collie]]n meget lærenemme.
Nogle Islandske Fårehunde har det man kalder for [[ulvekløer]]. De har været gode for racen, når de skulle holde sig fast i de Islandske fjelde.
Islandske fårehunde er en familiehund. Det er en [[urnordisk]][[spidshund]], der på islandsk hedder <i>íslenskur fjárhundur</i>. Den er meget livlig og kræver nogenlunde normal motion.
Dog skal den også motiveres en del, både [[fysisk]] og [[mental]]t. En Islandsk Fårehund knytter sig hurtigt til sin ejer, og da det er en familiehund bryder den sig ikke om at blive efterladt alene.
De kan både være langhåret og korhåret.
==Udbredelse==
<i>Tekst mangler..</i>
 
==Pels==
Den Islandske Fårehund's pels tørrer hurtigt og er meget renlig. Hunden fryser ikke når den er i vand, da den har en underuld der beskytter den fra at få vand på huden. Alle islandske fårehunde har noget hvidt på sig (fx: en hvid [[pote]]). Den mest normale farve inden for denne race er rød.
 
[[Kategori:Hunderacer]]
Anonym bruger