Islandsk fårehund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Islandsk fårehund

Islandsk Fårehund (Islandsk: íslenskur fjárhundur) er en hunderace. Den islandske fårehund er den eneste hunderace der stammer fra Island. Den er lærenem og kræver normal motion. Den er en livlig familiehund og den vil hurtigt knytte sig til sin ejer; den bryder sig ikke om at blive efterladt alene. Racen har et medfødt instinkt til at gø.

Islandske fårehunde kan have flere forskellige farver og aftegninger, der er unikke for hvert enkelt individ. Nogle islandske fårehunde har ulvekløer. De har været gode for racen, når de skulle holde sig fast i de islandske fjelde. Pelsen kan både være lang- og korthåret.

Oprindelse[redigér | rediger kildetekst]

Den Islandske Fårehund blev bragt til Island af vikinger. Den har rødder tilbage fra Norden og er således en urnordisk spidshund.

Pels[redigér | rediger kildetekst]

Den Islandske Fårehund's pels tørrer langsomt

og er meget renlig. Hunden fryser ikke når den er i vand, da den har en underuld der beskytter den fra at få vand på huden. Alle islandske fårehunde har et hvidt islæt (for eksempel en hvid pote). Den mest normale farve er rød.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.