Canterbury Scene: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Luckas-bot (diskussion | bidrag)
Linje 70: Linje 70:
[[it:Scena di Canterbury]]
[[it:Scena di Canterbury]]
[[ja:カンタベリー・ロック]]
[[ja:カンタベリー・ロック]]
[[ka:კენტერბერული სცენა]]
[[lv:Kenterberijas skatuve]]
[[lv:Kenterberijas skatuve]]
[[nl:Canterbury-scene]]
[[nl:Canterbury-scene]]

Versionen fra 21. maj 2012, 01:00

Canterbury Scene (eller Canterbury Sound) er et begreb som bliver brugt til at beskrive en gruppe progressive rockmusikere som holdt til omkring byen Canterbury, Kent, England i de sene 1960'ere og tidlige 1970'ere.

Rødder

Musikerne var ikke forbundet af særlig stærke musiske ligheder, men en vist lunefuldhed, anstrøg af psykedelia og en brug af improvisation afledt fra jazz er meget ofte elementer i deres værker.

Scenen havde sine rødder i Wilde Flowers, et band fra 1964 som, på forskellige tidspunkter, var hjem for nogle af stifterne af både Soft Machine og Caravan, som så 'ydede' musikere til flere senere bands.

Tilblivelsen af Canterbury Sound kan delvist spores tilbage til 1960, da den australske beatnik Daevid Allen var logerende i Robert Wyatts forældres gæstehus i Lydden, 16 kilometer syd for Canterbury. Allen medbragte en stor samling jazzplader, en fremmed livsstil og jazztrommeslageren George Niedorf, som senere lærte Wyatt at spille trommer.

I 1963 dannede Wyatt, Allen og Hugh Hopper Daevid Allen Trio (i London) som senere blev til Wilde Flowers da Allen tog til France.

Canterbury Scene er også kendt for at have nogle musikere som konstant cirkulerer mellem forskellige Canterbury-baserede bands. Richard Sinclair, for eksempel, har både været med i Wilde Flowers, Camel, Caravan, og Hatfield and the North. Robert Wyatt har spillet i Wilde Flowers, Soft Machine, Matching Mole og har også arbejdet som solokunstner.

Bands og musikere

Pladeselskaber

...med Canterbury Scene udgivelser

Eksterne links