Offentlig forvaltning: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
+interwiki
+{{Harflertydig2|Administration}}, småtilføj
Linje 1: Linje 1:
{{Harflertydig2|Administration}}
'''Offentlig forvaltning''' er en fællesbetegnelse for det organisationsapparatet som forbereder, udreder og iværksætter beslutninger, som er taget af politiske myndigheder. I moderne samfund har den offentlige forvaltning endvidere fået en stadig stigende selvstændig beslutningsmyndighed. Oftest anvendes begrebet offentlig forvaltning [[synonym]]t med [[statsforvaltning]].
'''Offentlig forvaltning''' eller '''offentlig administration''' er en fællesbetegnelse for det organisationsapparatet som forbereder, udreder og iværksætter beslutninger, som er taget af politiske myndigheder. I moderne samfund har den offentlige forvaltning endvidere fået en stadig stigende selvstændig beslutningsmyndighed. Oftest anvendes begrebet offentlig forvaltning [[synonym]]t med [[statsforvaltning]].


[[Kategori:Politik]]
[[Kategori:Politik]]

Versionen fra 24. sep. 2012, 21:13

For alternative betydninger, se Administration.

Offentlig forvaltning eller offentlig administration er en fællesbetegnelse for det organisationsapparatet som forbereder, udreder og iværksætter beslutninger, som er taget af politiske myndigheder. I moderne samfund har den offentlige forvaltning endvidere fået en stadig stigende selvstændig beslutningsmyndighed. Oftest anvendes begrebet offentlig forvaltning synonymt med statsforvaltning.