Akademiet For Utæmmet Kreativitet: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
Den forrige tekst var fuld af faktuelle fejl. Jeg har derfor erstattet med denne.
(den forrig etekst, var kopieret fra jeres hjemmeside. desuden, rettede du ikke dne forrige fekst, men fjernede den bare)
(Den forrige tekst var fuld af faktuelle fejl. Jeg har derfor erstattet med denne.)
Akademiet For Utæmmet Kreativitet, i daglig tale AFUK, er et kreativt miljø i København bestående af AFUK Daghøjskolen, AFUK Produktionsskolen samt foreningerne Ørkenfortet, Innercirq og PAK - Professionelle Artister i København.
'''Akademiet For Utæmmet Kreativitet''' også kendt som '''A.F.U.K.''' er et [[filosofi]]sk forum med interessefællesskab i den kreative proces. Skolen har eksisteret siden 80'erne og er i lighed med [[Forfatterskolen]] startet udenfor det etablerede uddannelsesmiljø. Akademiet For Utæmmet Kreativitet, der tidligere var en del af [[Den Fri Ungdomsuddannelse]], består i dag af en række selvstændige uddannelser – dog fortsat med fælles adresse.
Produktionsskolen rummer værkstederne Idé & Design, Madværkstedet, Artisten, Projektatelieret, Kulturpiloterne og Skateværkstedet.
 
Daghøjskolen tilbyder forløbene Royal Game Club, Artisten og Perform.
Akademiet For Utæmmet Kreativitet er ikke en fag specifikuddannelse, og arbejder således ikke inden for bestemte kunstarter, men underviser i et bredt spektrum af de kunstneriske genrer, heriblandt [[billedkunst]], [[skuespil]], [[installationskunst]], [[performancekunst|artisteri]] samt [[litteratur]].
Foreningerne arrangerer forskellige aktiviteter i AFUKs lokaler udenfor skoletiden.
 
Skolen ledes af [[Anne Sophie Bergmann Steen]].
I løbet af sommeren 2010 rykkede skolen til nye og større lokaler. Den 13. december indvies disse officielt af Kulturminister Per Stig Møller.
I lighed med skuespillerskolerne, [[Det Kongelige Teaters balletskole]], [[Den Danske Filmskole]], Forfatterskolen og [[Det Kongelige Danske Kunstakademi]] hører Akademiet For Utæmmet Kreativitet ikke under [[Undervisningsministeriet]], men under [[Kulturministeriet]].
 
== Eksterne henvisninger ==
9

redigeringer

Navigationsmenu